Ervaring als Radio DJ


Radio Entertainer

Ervaring als Radio DJ kreeg ik nadat ik heel wat jaren vrijwillig voor lokale en regionale radiostations mijn programma’s maakte…

Kort Radiofragment van Cees Spelt 🧐

Opmerkelijk is toch wel, dat ik door zuiver toevallig een website te bezoeken, aan dit radiofragment kwam! Als herinnering aan mijn radioactiviteiten, een korte geluidsopname van mij via Roulette 103:

Met de jongensdroom ooit een echte Radio DJ te worden, heb ik over de grootste en langst gediende regionale omroepen, een drietal interessante artikelen geschreven op deze website…

Mijn artikelen over Radio Eemland, Roulette 103 en Golfbreker Radio »

Destijds aan het einde van de jaren 80, won de computer dan ook steeds meer terrein. Geleidelijk aan heeft er over de gehele wereld op elk radiostation, een ware computer-revolutie afgespeeld. Wat de doorslag gaf, ieder radiostation tot in de kern van de radiostudio compleet te digitaliseren.

Over de veranderingen van (gestolen) inkomsten voor muzikanten, zangers, producers en acteurs nog maar te zwijgen. Gelijkertijd raakte ik steeds meer thuis in de computer en werd het langzaam maar zeker toch zowaar een passie.

Zelf Websites Publiceren

Zo kwam ik ook de computer tegen in de radiostudio en ben me aldoende in de software gaan verdiepen met o.a. het opzoeken van muziek uit de platenkast en het achterhalen en schrijven van (nieuwe) berichten. Als verlengstuk van mijn radioshows ben ik op deze manier begonnen met zelf diverse websites op het internet te publiceren.

Een belangrijke vergelijking in het publiceren en uitzenden van toen en nu, is wel het toepassen van het razendsnelle licht. Niet alleen het licht dat we zien valt hieronder, maar ook onzichtbare elektronische trillingen door de ether, zijn er altijd al geweest.

Al betrof het vroeger alleen nog atmosferische storingen toen er nog geen zenders bestonden. Tegenwoordig sturen we vooral elektronische trillingen door met satellieten en via glasvezelkabel.

Werken met Lichtsnelheid

CD's, MD's en cassettebandjes voor mijn RadioprogrammaHet gaat met dezelfde snelheid die we al eerder kenden van o.a. radio, televisie, lampen, rooksignalen en vuurpijlen. Zo raakte ik vanaf mijn prille jeugd al snel geïnteresseerd in het uitzenden van zelf gemaakte radioprogramma’s met een eigen zendertje.

Met een cursus van Jan-Douwe Kroeske (bekend van o.a. de VARA) heb ik al in de jaren tachtig geleerd om te interviewen.


Bezoek ook deze pagina van Cees Spelt 🧐

 

Back to Top