Ervaring als Webmaster


Ergens Beginnen…

Ervaring als Webmaster | Cees SpeltErvaring als Webmaster kreeg ik door het te doen en ook ergens te willen beginnen. Samen met de theorie, bouw je langzaam maar zeker voldoende kennis en ervaring op, om professionele websites te kunnen ontwikkelen.

Wellicht kun je er in de toekomst meer mensen er een plezier mee doen, dan je ooit had gedacht! Zo werd ooit de computer mijn favoriet voor het maken van logo’s, audio en video bewerking, websites ontwikkelen enz.

Naast een goed advies om iets te laten werken kun je door het zelf uit te proberen al snel voldoende inzicht opdoen. Tevens heb ik enige tijd geleden een Cursus Webdesign gevolgd, inclusief de noodzakelijke basiskennis als HTML en JavaScript.

Zo ontdekte ik een nieuwe manier om mijn media-ervaring uit te breiden en kreeg zo steeds meer de smaak te pakken. Gaande weg ontwikkelde ik mijzelf verder in het zelfstandig bouwen, ontwerpenen en publiceren van diverse websites. Dit in samenspel met de mogelijkheden binnen de netwerken van de vele Social Media Platforms.

Webpagina’s maken met Kladblok

Daar komt bij dat het vak niet alleen om perfectie vraagt, maar ook bekend staat als een veel omvattend en veelzijdige ambitie. Al lijken al die codes in de ‘bron’ van een HTML-pagina nog wat ingewikkeld, echter van een eenvoudig Kladblok Document kun je al een heuse webpagina maken!

Vergeet als Webdesigner trouwens niet om over voldoende opdrachtgevers te beschikken als een belangrijke voorwaarde waarbij je als ondernemer, uiteindelijk ook een gewenst resultaat kan behalen. Daarom is het niet onverdienstelijk, een netwerk van potentiële klanten en geïnteresseerden op te bouwen.

Ervaringsdeskundige

In de onderstaande geluidsopname wordt door een ervaringsdeskundige, kort maar krachtig uitgelegd hoe je een (WordPress) website kunt beheren.

Interview met: Malik-Nicolas Abdesselam

Beheerder van de website: www.expatpaysbas.com


Bezoek ook deze pagina van: Cees Spelt 🧐

 

Back to Top