HTML

HTML 5 - HTMLDe afkorting HTML staat voor; Hyper Text Markup Language. Het is oorspronkelijk bedoeld om met hypertekst en Hyperlinks, het totale globale netwerk te kunnen ondersteunen. Dit betekend dat documenten en bestanden verbonden zijn, met snelkoppelingen oftewel Hyperlinks.

Daarnaast is het een opmaaktaal voor Webdesign zoals vele andere, voor het benadrukken van de uitvoering op de website. Zo wordt door middel van allerlei codes op de bronpagina gemarkeerd, zoals de verschillende Webbrowsers het uiteindelijk zullen interpreteren.

Speciaal Ontwikkelde Programma’s

Programma’s die exclusief zijn ontworpen en ontwikkeld om webpagina-documenten op te vragen en zichtbaar te maken via een beeldscherm (screen/monitor). Hierbij gaat het om verschillende HTML-Editors. Dit geldt ook steeds vaker voor de opmaak in Email-Editors. Overigens wordt iedere markering in deze opmaaktaal, in het Engels een tag genoemd.

De afgelopen jaren is het aantal verschillende tags dat wordt gebruikt, html groot 300x186 - HTMLbehoorlijk uitgebreid. Om te voorkomen dat er interpretatie problemen ontstaan, heeft het World Wide Web Consortium (W3C) aanbevelingen opgesteld, over welke tags geldig zijn en hoe ze moeten worden geïnterpreteerd.

Zo’n website-document kan als los document zijn opgeslagen op een opslagmedium als bijvoorbeeld een USB-stick of harde schijf. Dergelijke documenten hebben over het algemeen als extensie: .htm of .html.

Deze opmaaktaal heeft een zeer eenvoudige gebruiksinteractie;

  • het aanklikken van verwijzingen
  • het invullen van tekstvelden
  • het klikken in afbeeldingen

Om één of meer gestandaardiseerde vormen van andere soorten bij de interactie te ondersteunen, is het inbedden van scripts geschreven in de taal JavaScript. Daarbij blijft gelden dat HTML niet ontworpen of geschikt is voor het ondersteunen van willekeurige grafische gebruikersomgevingen.


begin met een HTML Editor - HTML»» HTML-Editors

Het werken met HTML-Editors betekende voor mij al snel de start van mijn Webdesign Opleiding. Daarbij maakte ik handig gebruik van de HTML-Kit om de basisbegrippen voor het schrijven van codes te verkennen.

Omdat HTML één van de meest gebruikte opmaaktalen voor het bouwen van websites is, kan het geen kwaad om hier… Lees Meer »


toepassen van html kleurcodes - HTML»» HTML-Kleurcodes

HTML-Kleurcodes van HTML maken het mogelijk, zelf alle mogelijke kleuren toe te passen. Want het internet zou toch te saai zijn, als er voor tekst en allerlei andere elementen in het ontwerp geen enkele kleur uitgekozen kon worden.

Kleuren op een website kunnen bezoekers aantrekken of juist afstoten. Door gebruik te maken van verschillende kleuren op een website… Lees Meer »


iconfinder Html 669948 - HTML»» Hyperlinks

Hyperlinks (of kortweg links), in het Nederlands; verbindingen of koppelingen genoemd, is een computer- en internetterm, die duidt op een verwijzing (referentie) in de hypertekst van een website.

Deze kan de gebruiker dan volgen om naar een ander webadres te surfen. Een hyperlink is vaak een stukje tekst, maar kan ook een afbeelding of… Lees Meer »


Bezoek ook deze pagina’s in de Kennisbank over Webdesign;

Bezoek ook deze pagina’s binnen de Webdesign Kennisbank;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinCheck Our Feed