Internet Marketing


Verschillende Vakgebieden

Internet Marketing | Webdesign Kennisbank

Webdesign en Internet Marketing zijn 2 verschillende vakgebieden, die toch opmerkelijk veel met elkaar verweven zijn. Vandaar dat in deze Educatieve Webdesign Wegwijzer, daar extra aandacht aan wordt besteed.

Al is het slechts om je er eventueel alvast op voor te bereiden en je te voorzien van belangrijke webadressen, waar je vooral veel van kunt leren. Internet Marketing is de manier om via het internet, producten te verkopen.

De laatste jaren is reclame en marketing via het internet uitgegroeid tot de grootste reclamemarkt. Twee belangrijke pijlers van de hedendaagse Internet Marketing zijn: Zoekmachine Optimalisatie (SEO) en Zoekmachine Marketing.

Voordelen van Internet

  • Relatief Goedkoop – Internet is vergeleken met traditionele vormen van marketing, relatief goedkoop.
  • Conversie – Resultaten meten via internet is vergeleken met traditionele vormen van marketing, vaak gemakkelijker.
  • Gepersonaliseerd – Via het internet is het gemakkelijker reclame uitingen persoonlijk te maken ten opzichte van de massa communicatie, door de traditionele marketing.
  • Globale Markt – Door het gebruik van internet is het vaak mogelijk om gericht een doelgroep te bereiken. Het richten van de markt betekend dat er van een ‘niche’ gebruik wordt gemaakt.

Virtueel Vastgoed

Alle activiteiten van het online publiceren die uw conversie verhogen, behoren tot het Virtueel Vastgoed. Zoals ik je al vertelde draait alles om conversie en hoeft een website dan ook niet waardeloos te zijn. De meeste websites zijn dat ook niet, maar het is ook de kritiek op een bekrompen manier van denken.

Het is mogelijk van een website een miljoenenbedrijf te maken. Iets minder zou ook niet gek zijn, maar het kan! Daarom laat de waarde van een website zich het best omschrijven als; Virtueel Vastgoed.


Marketing Campagne

Verkoop via Internet

Marketing Campagne | Webdesign KennisbankMarketing Campagne is de term waarbij de optelsom van alle marketing activiteiten voor verkoop via internet, de doorslag geeft. LinkedIn is een goed voorbeeld van een zakelijk en loopbaan gerichte Social Media Platform.

Marketing Campagne is de term, waarbij de optelsom van alle marketing activiteiten voor… Lees Meer »


Social Media

Internet Marketing en Social Media

Social Media | Webdesign KennisbankHet is vandaag wel de hoogste tijd om eens serieus werk te maken van de (gratis) Social Media mogelijkheden!

Zo snel als dat bij internet gaat, is er tegenwoordig ook veel veranderd en verbeterd binnen het (enorme) domein van Social Media.

Op het dynamische en steeds groter groeiende internet… Lees Meer »


Marketing Websites

Over Marketing…

Internet Marketing UnieTonny Loorbach staat sinds jaar en dag bekend als SEO-specialist. Bovendien heeft hij daarnaast een passie voor Gedragspsychologie en Neuromarketing.

Vindt hier zijn spraakmakende webinars, video’s, cursussen en software voor het ontwerpen van websites. Zo heeft Tonny Loorbach, webmaster van de www.imu.nl, o.a. het e-book “Winnen in Google”… Lees Meer »

Top ↑