Internet Marketing


Overlappende Vakgebieden

Internet Marketing | Webdesign KennisbankInternet Marketing en Social Media zijn 2 verschillende vakgebieden, die opvallend veel met elkaar te maken hebben. Vandaar dat er in deze website daar extra aandacht aan besteed wordt.

Al is het slechts om je er eventueel alvast op voor te bereiden en je te voorzien van relevante webadressen, waar je vooral veel van kunt leren. Internet Marketing is de manier om via het internet, producten te verkopen.

De laatste jaren is reclame en marketing via het internet uitgegroeid tot de grootste reclamemarkt. De 2 belangrijke pijlers van de hedendaagse Internet Marketing zijn: Zoekmachine Optimalisatie (SEO) en Zoekmachine Marketing.


Voordelen van Internet Marketing

Relatief Goedkoop: Internet is vergeleken met traditionele vormen van marketing goedkoop.
Conversie: Resultaten meten via internet is vaak gemakkelijker.
Gepersonaliseerd: Via het internet is het mogelijk om publicaties persoonlijk te maken.
Globale Markt: Met internet is het mogelijk om gericht een doelgroep te bereiken.
Gezondheid: De beperkingen door bijv. de coronapandemie gelden niet voor internet.
Snelheid: Internet is supersnel en kent nauwelijks vertraging.

De A.I.D.A. Formule

Bij Internet Marketing draait het dus om het behalen van conversie. Om een geschikte tekst op de webpagina te schrijven en die ook werkt, is de A.I.D.A Formule bedacht.

Het is de volgorde van een te schrijven tekst, met als doel dat een bezoeker je product via het internet ook werkelijk gaat kopen (call to action!). Het is dan aan te raden om te schrijven volgens de A.I.D.A. Formule.

Attention: Probeer allereerst de aandacht van de bezoeker te trekken.
Information: Vertel je de bezoeker kort maar krachtig waar het over gaat.
Desire: Schrijf daarna een tekst om de bezoeker over te halen tot aankoop.
Action: De betaling wordt voldaan, bijvoorbeeld door een betaal-button.

Marketing Campagne

Bedenk een Strategie

Marketing Campagne | Webdesign KennisbankEen Marketing Campagne begint met het in kaart brengen van een strategisch plan. Het doel van het voeren van een Marketing Campagne is om middels de website(s), video’s en/of Sociale Media de gewenste winst te behalen.

Gebruik daarom een doeltreffende strategie om binnen een verzameld netwerk, regelmatig (nieuwe) artikelen te plaatsen. Tegenwoordig zijn er hulpprogramma’s te downloaden, die je daarbij kunnen ondersteunen… Lees meer »


Social Media

Marketing | Social Media

Social Media | Webdesign Kennisbank

Zo snel als dat bij internet gaat, is er tegenwoordig veel veranderd en verbeterd binnen het (enorme) domein van Social Media. Daarom is het raadzaam om een effectieve strategie in te zetten.

Dat werkt uiteindelijk als ‘smeerolie’ om meer bezoekers te genereren en kan het bereik van je domein doorgroeien als een ‘olievlek’! Lees meer »


Marketing Websites

Meer over Marketing…

Marketing Websites | Webdesign Kennisbank Website door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. www.imu.nl staat voor Internet Marketing Unie en zij zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet.

Dat doen ze door de beste tips en nieuwste online marketing trends te delen via hun e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Ook faciliteren ze je – middels hun software – om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering… Lees meer »


Bladeren internet marketing,conversie,producten,verkopen,bezoekers,funnels,kopen,ondernemer Home internet marketing,conversie,producten,verkopen,bezoekers,funnels,kopen,ondernemer Internet Marketing