Internet Marketing

Website Beveiliging | Webdesign KennisbankInternet Marketing staat ook wel bekend als Online Marketing of Digitale Marketing. Het omvat een breed scala aan strategieën en technieken gericht op het promoten van producten, diensten of andere doeleinden.

Ondernemers maken daarom vaak gebruik van verschillende Social Media om de juiste ​​doelgroep te bereiken. Een van de bijkomende voordelen van Social Media is, dat het voor een groot deel gratis wordt aangeboden.

Om op deze manier het websiteverkeer te stimuleren, om uiteindelijk de bedrijfsdoelen te bereiken. Het omvat verschillende componenten en strategieën die webmasters kunnen gebruiken om hun producten, diensten of merken online te promoten.


Voordelen van Internet Marketing

Relatief Goedkoop: Internet is vergeleken met traditionele vormen van marketing goedkoop.
Conversie: Resultaten meten via internet is vaak gemakkelijker.
Gepersonaliseerd: Via het internet is het mogelijk om publicaties persoonlijk te maken.
Globale Markt: Met internet is het mogelijk om gericht een doelgroep te bereiken.
Gezondheid: De beperkingen door bijv. de coronapandemie gelden niet voor internet.
Snelheid: Internet is supersnel en kent nauwelijks vertraging.

De A.I.D.A. formule

Bij Internet Marketing draait het dus om het behalen van conversie. Om een geschikte tekst op de webpagina te schrijven en die ook werkt, is de A.I.D.A Formule bedacht.

Het is de volgorde van een te schrijven tekst, met als doel dat een bezoeker je product via het internet ook werkelijk gaat kopen (call to action!). Het is dan aan te raden om te schrijven volgens de A.I.D.A. Formule:

Attention: Probeer allereerst de aandacht van de bezoeker te trekken.
Information: Vertel je de bezoeker kort maar krachtig waar het over gaat.
Desire: Schrijf daarna een tekst om de bezoeker over te halen tot aankoop.
Action: De betaling wordt voldaan, bijvoorbeeld door een betaal-button.

Marketing Campagne

Marketing Campagne | Webdesign KennisbankEen Marketing Campagne begint met het in kaart brengen van een strategisch plan. Het doel van het voeren van een Marketing Campagne is middels je website(s), video’s en/of Sociale Media om de gewenste winst te behalen.

Gebruik daarom een doeltreffende strategie om binnen een verzameld netwerk, regelmatig (nieuwe) artikelen te plaatsen. Tegenwoordig zijn er hulpprogramma’s te downloaden…


Social Media

Social Media | Webdesign Kennisbank Zo snel als dat bij internet gaat, is er tegenwoordig veel veranderd en verbeterd binnen het (enorme) domein van Social Media. Daarom is het raadzaam om een effectieve strategie in te zetten.

Dat werkt uiteindelijk als ‘smeerolie’ om meer bezoekers te genereren en kan het bereik van je domein doorgroeien als een ‘olievlek’


Marketing Websites

Natuurlijk zijn er meer populaire websites en nog veel meer Marketing Websites te vinden. Omdat het toch een ander onderwerp dan webdesign betreft, volgt hier weer een recentie van een gerenommeerde website.

Na een aantal jaren speuren, is mij onder andere de website https://frankwatching.com opgevallen. Het staat hier dan ook werkelijk bol van de online trends, tips, en trucks en heeft intussen een community met 450.000 volgers opgebouwd!