Marketing Campagne


Waarom een Strategie Bedenken?

Marketing Campagne | Webdesign KennisbankEen Marketing Campagne begint met het in kaart brengen van een strategisch plan. Het doel van het voeren van een Marketing Campagne is om middels de website(s), video’s en/of Sociale Media de gewenste doelen te behalen.

Gebruik daarom een doeltreffende strategie om binnen een verzameld netwerk, regelmatig (nieuwe) artikelen te plaatsen. Tegenwoordig zijn er hulpprogramma’s te downloaden, die je daarbij kunnen ondersteunen.

Zo kan zo’n hulpprogramma worden ingesteld, om op vooraf aangegeven tijdstippen de artikelen op de gekozen Social Media Platforms te ‘posten’. Het achterhalen van de tijdstippen wanneer de webpagina van een Social Media Platform het meest bezocht wordt, heeft uiteindelijk weer een positief effect op het behalen van de omzet.

De actie(s) die door de bezoekers worden uitgevoerd en bepalend zijn voor het behalen van de winst, wordt ‘conversie’ genoemd. Je kunt het gedrag van de bezoekers bestuderen met Google Analystics. Omdat er wel wat kennis nodig is om deze mogelijkheid goed te benutten, is er zelfs een Online Academy:

Zie ook: Google Analytics Academy | Google Analytics

Conversie Activiteiten

Diverse Conversie Activiteiten | Marketing Campagne

  • een product kopen,
  • een abonnement afsluiten,
  • een offerte aanvragen,
  • inschrijven voor een cursus,
  • enz.

De Toekomst…

Mensen brengen steeds meer tijd op het internet door. Internet Marketing wordt daarom steeds vaker benut naast de traditionele marketingtechnieken zoals TV, radio, kranten, folders en magazines. Waar steeds meer mensen hun abonnement op een krant opzeggen, neemt het aantal mensen dat toegang heeft tot internet nog steeds toe.

Door de opkomst van de mobiele telefonie is het aantal uren dat mensen online zijn, alleen maar toegenomen. Uit een wereldwijd onderzoek van Statista blijkt dat 68% van de ondervraagden meer dan 10 uur per week online is. Zelfs 10% van de ondervraagden geeft aan, meer dan 50 uur per week op het internet door te brengen.


Zie ook deze pagina’s over: Internet Marketing

 

Back to Top