Social Media


Marketing en Social Media

Social Media | Internet MarketingHet is vandaag wel de hoogste tijd om eens serieus werk te maken van de (gratis) Social Media Marketing mogelijkheden! Zo snel als dat bij internet gaat, is er tegenwoordig ook veel veranderd en verbeterd binnen het (enorme) domein van Social Media.

Op het dynamische en steeds groter groeiende internet, is het daarom aan te raden een effectieve strategie in te zetten.

Dit werkt als ‘smeerolie’ om meer bezoekers te genereren en kan het bereik van je domein zelfs gaan uitbreiden als een ‘olievlek’! Al is er wel enige verschil in de werking van dergelijke Platforms, waarbij de gebruikers zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud kunnen verzorgen.

De interactie en dialoog tussen de gebruikers zijn hier de belangrijkste kenmerken.

Welke Sociale Media zijn er?

In de praktijk laten we ons vaak beïnvloeden door alle ontwikkelingen die er zijn. Om in beeld te blijven sluiten we onszelf, onze merken en onze organisatie aan op allerlei Social Media Platforms.

Enerzijds is het belangrijk om te kijken of de klanten en doelgroep wel actief zijn op die Sociale Media voor Internet Marketing. Anderzijds zal je ook moeten inzien, hoeveel werk al die media kan gaan kosten.

Het focussen op enkele Sociale Media Platforms betekent dat je deze media beter en vaak effectiever kunt inzetten. Bij enkele Sociale Media:

  • kun je daadwerkelijk alle mogelijkheden van die media benutten
  • heb je kennis en inzichten van dat medium
  • beschik je over de tijd om content te produceren
  • kun je reageren als mensen iets plaatsen of een reactie geven

Het biedt je daarom de unieke kans, website(s) en/of product(en) ook succesvol aan de man te brengen! Tegenwoordig zijn er wel honderden van deze Platforms te vinden op het internet! Welke Social Media kanalen passen bij jouw organisatie en bij jouw doelgroep?

Dit zijn de bekende marktleiders:

FacebookLinkedInGoogle+TwitterWordPressYouTube

Maar er zwemt ondertussen veel meer vis in de zee…

Instagram BloggerShopifyFlickrSkyrockWikipedia
YammerTumblerTypepadDisqusFoursquareBadoo
CyworldTaggedPinterestLivingsocialVimeoImgur

Herkend worden met een Avatar!

Avatar | Social MediaEen Avatar is een kleine afbeelding, waarvan de oppervlakte vaak tussen de 48×48 en 150×150 pixels ligt. Bedoeld om de bezoekers binnen een netwerk weer te geven, als persoonlijke en herkenbare identiteit op o.a. forums en chatsites.

Een Avatar staat meestal naast of onder het profiel van een deelnemer, afgebeeld op een webpagina. Meestal betreft het de verschijningsvorm van een persoon in de virtuele fantasiewereld.

In moderne 3D media kan bovendien een Avatar geheel naar eigen smaak, door de gebruiker middels de geschikte software ontworpen worden.


Bezoek ook deze pagina’s over: Internet Marketing

 

Back to Top