Kennisbank


Startpunt | Webdesign KennisbankJouw Webdesign Startpunt!

Deze Kennisbank bied je een overzichtelijk beeld over Webdesign, aan de hand van de onderstaande categorieën. Bij sommige categorieën zijn de onderwerpen aangevuld met subcategorieën.Jouw Webdesign Startpunt! | Kennisbank

Mocht je een reactie willen achterlaten, dan kan dat onderaan deze pagina. Na goedkeurig zal de reactie enige tijd later zichtbaar zijn, waarbij het e-mailadres niet aan de bezoekers zal worden getoond.

Voor een groot deel bestaat deze educatieve website uit basiskennis en wordt continu aangevuld en verbeterd.   Start hier


Webdesign in het KortWebdesign | Webdesign Kennisbank

Webdesign is in eerste instantie het vormgeven van websites op het internet. Deze term wordt dan ook regelmatig in bredere zin gebruikt. Ook is het technisch ontwikkelen van websites, evenals Website Beveiliging een belangrijk onderdeel binnen het kader van Webdesign.

Het huidige publiceren van websites, is te vergelijken met het grafisch ontwerpen van het traditionele (papieren) drukwerk. Al zijn er nu wel enige grote verschillen te bespeuren, die ontstaan zijn tijdens en na de digitale revolutie.

Zo heeft het eens de vorm en verspreiding van de complete en huidige (publieke) media, in een korte tijd drastisch veranderd.

Groei, Ontwikkeling en Evolutie

Een website die compleet af is bestaat in de praktijk niet. Een ontwerp begint vaak in het klein en wordt daarna stapsgewijs door de webdesigner aangevuld met rijke content zoals tekst, afbeeldingen, video’s, links, infograpchics enz.
Webdesign | Webdesign Kennisbank

Des te meer aandacht waarmee een website wordt gebouwd, des te beter de website uiteindelijk kan worden.

Het heeft ook zeker te maken met de juiste beslissingen en keuzes die genomen worden door de webdesigner.

Zo komt het voor, dat je als webdesigner iets van plan was te maken, maar dat het achteraf toch onbruikbaar blijkt te zijn. Zodoende kom je er achter of een website er op vooruit gaat en begrijp je hoe iets werkt of niet.

Tevens kan het regelmatig voorkomen dat je eerder geplaatste content moet verwijderen of een andere plek wil geven op de website. Soms kom je pas later tijdens de ontwikkeling er achter dat er één of meerdere artikelen toch onder een andere categorie vallen.

Het gaat dan om de logica van een website, waarbij de bezoeker snel bij de juiste informatie kan komen. Vanuit die ervaring kan je als webdesigner, eventueel in samenspraak met de cliënt een regelement (handleiding) van spelling en vormgeving opstellen.

Het voordeel daarvan is weer dat je met zo’n handleiding makkelijker uniformiteit en structuur tijdens het ontwikkelen van de website kunt aanbrengen.

Zie ook: Ontwerpen
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to Top