Kennisbank

Jouw Webdesign Startpunt!

Home | KennisbankBegin hier in dé Kennisbank over Webdesign op deze fraaie website, bedoeld als Educatieve Webdesign Wegwijzer. Deze bron aan informatie wordt continu aangevuld en verbeterd. Bovendien kun je onder de daarvoor bestemde pagina’s, hoogst persoonlijk een reactie achterlaten.Jouw Webdesign Startpunt! | Kennisbank

Misschien heb je een vraag of (aanvullende) informatie? Laat het dan achter aan de onderzijde van deze pagina. Je e-mailadres blijft buiten het zicht van de bezoekers. Kortom vindt hier alles over Webdesign!

Hieronder staan de meest relevante categorieën over Webdesign. Een aantal van deze categorieën zijn onderverdeeld in subcategorieën. De informatie bestaat nog voor een groot deel uit basiskennis maar zal voorlopig nog wel door blijven groeien. Succes!


Wat is Webdesign?

Wat betekend Webdesign? | KennisbankWebdesign is in eerste instantie het vormgeven van websites op het internet. Deze term wordt dan ook regelmatig in bredere zin gebruikt. Ook is het technisch ontwikkelen van websites, evenals Website Beveiliging een belangrijk onderdeel van Webdesign geworden.

Het huidige publiceren van websites, is te vergelijken met het grafisch ontwerpen van het traditionele (papieren) drukwerk. Al zijn er nu wel enige grote verschillen aanwezig, die ontstaan zijn tijdens en na de digitale revolutie.

Zo heeft het eens de vorm en verspreiding van de complete en huidige (publieke) media, in een korte tijd drastisch veranderd.

Zie ook deze Categoriën in de Kennisbank over Webdesign:

 

“Dé Kennisbank over de Wijde Wereld van Webdesign!”

Groei, Ontwikkeling en Evolutie

Een website die compleet af is bestaat in de praktijk niet. Een ontwerp begint vaak in het klein en wordt daarna stapsgewijs door de webdesigner aangevuld met rijke content zoals tekst, afbeeldingen, video’s, links, infograpchics enz.Groei, Ontwikkeling en Evolutie | Webdesign Kennisbank

Des te meer aandacht waarmee een website wordt gebouwd, des te beter de website uiteindelijk kan worden. Het heeft ook zeker te maken met de juiste beslissingen en keuzes die genomen worden door de webdesigner.

Zo komt het voor, dat je als webdesigner iets van plan was te maken, maar dat het achteraf toch onbruikbaar blijkt te zijn. Zodoende kom je er achter of een website er op vooruit gaat en begrijp je hoe iets werkt of niet. Tevens kan het regelmatig voorkomen dat je eerder geplaatste content moet verwijderen of een andere plek wil geven op de website.

Soms kom je pas later tijdens de ontwikkeling er achter dat er één of meerdere artikelen toch onder een andere categorie vallen. Het gaat dan om de logica van een website, waarbij de bezoeker snel bij de juiste informatie kan komen.

Vanuit die ervaring kan je als webdesigner, eventueel in samenspraak met de cliënt een regelement (handleiding) van spelling en vormgeving opstellen. Het voordeel daarvan is weer dat je met zo’n handleiding makkelijker uniformiteit en structuur tijdens het ontwikkelen van de website kunt aanbrengen.

Zie ook: Ontwerpen
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to Top