Kennisbank

Jouw Webdesign Startpunt!

Home | KennisbankBegin hier in dé Kennisbank over Webdesign op deze fraaie website, bedoeld als “Jouw Webdesign Startpunt!” Deze bron aan informatie wordt continu verbeterd en aangevuld.

Bovendien kun je onder de daarvoor bestemde pagina’s, hoogst persoonlijk een reactie achterlaten. Misschien heb je een vraag of (aanvullende) informatie?

Laat het dan achter aan de onderzijde van deze Educatieve Webdesign Wegwijzer. Je e-mailadres blijft bovendien buiten het zicht van de bezoekers. Kortom vindt op deze pagina alles over dit veelzijdige en boeiende vak!

Categoriën in dé Kennisbank over Webdesign
“Dé Kennisbank over de Wijde Wereld van Webdesign!”

Over Webdesign

Home | KennisbankWebdesign is in eerste instantie het vormgeven van websites op het internet. Deze term wordt regelmatig ook regelmatig in bredere zin gebruikt. Ook is het technisch ontwikkelen van websites, een belangrijk onderdeel van Webdesign.

Het huidige publiceren van websites, is te vergelijken met het grafisch ontwerpen van het traditionele (papieren) drukwerk. Al zijn er nu wel enige grote verschillen aanwezig, die zijn ontstaan tijdens en na de digitale revolutie.

Zo heeft het eens de vorm en verspreiding van de complete en huidige (publieke) media, in een korte tijd drastisch veranderd.

Richtlijnen op het gebied van Webdesign zijn vastgelegd in het w3c, WCAG en webrichtlijnen.nl. Accessibillity en Usabillity zijn hierin uitgangspunten.

Bovendien kunnen Websites die voldoen aan de standaarden van Webdesign, een waarmerk aanvragen bij Stichting Drempelvrij.

Bron: Wikipedia | Webdesign

Omhoog ↑