Responsive Webdesign


Wat is Responsive Webdesign?

Responsive Webdesign | Webdesign KennisbankResponsive Webdesign betekend dat een websiteSmartphone/Tablet Responcive Webdesign zo ontworpen is, dat de weergave van een webpagina mee veranderd met de resolutie van de monitor (beeldscherm). Hierbij gaat het om gewone computers, laptops, tablets en smartphones.

Wanneer je de meest gangbare Webbrowsers (gratis) download op de computer, is een website gemakkelijk uit te testen. Hetgeen belangrijk is, voor het correct overdragen van de website aan een cliënt.

Dit wordt veroorzaakt door het bestaan van verschillende webbrowsers, dat uiteindelijk ook de weergave van een website bepaald.

Hierdoor is het de kunst om de broncode, indien nodig zodanig te corrigeren dat de diverse webbrowsers op dezelfde manier, beeld en/of geluid zal weergeven.

Hiernaast zie je een voorbeeld van mijn website in Responsive Webdesign; https://webdesignkennisbank.nl zoals deze te zien is op smartphones en tablets.

Een stukje Geschiedenis

De term Responsive Webdesign is in 2010 door Ethan Marcotte bedacht. Destijds merkte hij op, dat steeds meer bedrijven de behoefte hadden om hun klanten, ook mobiel een optimale ervaring te geven.

Destijds werd er nog gewerkt met een zogenaamde “mobiele website”. Echter, door het groeiend aantal apparaten met al hun eigen resolutie en afmetingen, bleek één mobiele website niet meer voldoende. Daarom werd er een universele webbrowser ontwikkeld, die ‘zichzelf’ kan aanpassen, zodra een website daarvoor geprogrammeerd is.
Responsive Webdesign

Nieuwe Stroming

Sinds 2013 surfden er al meer mensen via een mobiel apparaat op het internet, dan via een gewone computer. Daarnaast wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van smartphones, tablets en notebooks (kleine laptops)Tegelijkertijd zijn er ook steeds meer beeldschermen van breed formaat in omloop.

Bezoek ook deze Categoriën in de Kennisbank over Webdesign:

 

Back to Top