Verschillende Webbrowsers


5 Populaire Webbrowsers

Het Verschil in Webbrowsers wordt pas duidelijk wanneer je de onderstaande 5 populaire Webbrowsers download en installeert. Als webdesigner kun je zo een website via al deze browsers testen, om de weergave goed te keuren…


Nieuwe Standaardbrowser van MicrosoftMicrosofts Edge

Microsofts Edge; is vanaf Windows 10 de nieuwe standaardbrowser. De Edge is sneller, slanker en voldoet beter aan de webstandaarden dan voorganger Internet Explorer. Nieuwe functies zijn notities maken op websites, Cortana en meer.

Het is een grafische webbrowser die ontwikkeld is door Microsoft, als opvolger voor Internet Explorer in Windows 10. De ontwikkeling begon in 2013. De browser is gebaseerd op de render-engine Edge.


Google ChromeUltieme Webbrowser

Google Chrome (en variant Chromium) is een prima webbladeraar. Een goed alternatief voor Firefox, als je tenminste kunt wennen aan de afwijkende manier van de bediening.

Chrome is een aanrader, al is het alleen maar om erbij te hebben als alternatieve webbladeraar, wanneer je met de primaire browser, problemen ondervindt op een webpagina.

Google Chrome is een webbrowser ontwikkeld door Google. Google Chrome maakt gebruik van het op WebKit gebaseerde Blink en maakt ook gebruik van andere opensourcesoftware, vooral die van Mozilla.


Mozilla FirefoxGebruiksvriendelijk en Compleet

Mozilla Firefox is een gebruikersvriendelijke en complete browser die ontwikkeld wordt door de Mozilla stichting. Privacy is een van de speerpunten van Firefox.

De browser, die beschikbaar is voor desktop en Android, heeft de beschikking over duizenden extensies die extra functionaliteit toevoegen. Mozilla Firefox is een gratis, vrije en opensource-webbrowser ontwikkeld door het Mozilla-project en honderden vrijwilligers.

Firefox is gebaseerd op de Gecko-layout-engine uit het Mozilla-project.


OperaWebbrowser met ingebouwde ad-blocker

Opera is een snelle, slanke browser die sinds de zomer van 2013 net als Google Chrome gebaseerd is op de WebKit/Blink rendering engine. Deze webbrowser is voor desktop en mobiel beschikbaar en heeft tegenwoordig een ingebouwde ad-blocker en gratis, onbeperkte VPN functionaliteit.

Opera is een webbrowser en internet suite die ontwikkeld wordt door het Noorse bedrijf Opera Software. Het programma heeft een nieuwsgroepenlezer, een RSS-lezer, een IRC-client en een BitTorrent-client.


Ontwikkeld door AppleSafari

Safari is een webbrowser die ontwikkeld is door Apple en beschikbaar is voor de besturingssystemen macOS en iOS. De eerste versies van Mac OS X werden met Internet Explorer van Microsoft geleverd.

Bij Mac OS X 10.3 werd Safari toegevoegd en sinds Mac OS X 10.4 wordt Safari als enige webbrowser meegeleverd. Later volgde de complete layout-engine, waardoor de ontwikkeling hiervan aanzienlijk versneld werd.

Apple heeft exclusief Safari gelanceerd als de standaardbrowser voor iOS-apparaten. Deze webbrowser is met een marktaandeel van 15,05 procent in juni 2019 de tweede browser, na Google Chrome en voor Mozilla Firefox.

Categoriën in dé Kennisbank over Webdesign
Omhoog ↑