Ontwerpen

Ontwerpen | Webdesign KennisbankHet ontwerpen van een website moet ervoor zorgen dat een bezoeker vanuit zijn of haar eigen intuïtie uitkomt, bij de informatie die de persoon zoekt. Bovendien weet een professionele webdesigner, dat een website ook een goede uitstraling moet hebben.

Het is ook raadszaam te beginnen, met het uitzoeken en combineren van de te gebruiken kleuren. Dit eventueel in samenspraak met de cliënt waarvoor de website wordt gemaakt.

Rich Content

Gebruik bijvoorbeeld eens een andere pagina-indeling, een video of een infographic op de website. Op deze manier zorg je er voor dat een website de bezoekers ook blijft boeien. Bovendien scoor je met “Rich Content”, opmerkelijk hoger in de zoekresultaten van zoekmachines.

Het is immers de bedoeling bezoekers aan te trekken en niet weg te jagen! Ook is het zinvol niet te veel snelkoppelingen te vertonen, omdat dit weer kan leiden naar “keuze-stress” bij de bezoekers. Dubbele vermeldingen zijn helemaal uit ten boze, helemaal als je ontwerpt met de stelregel; More is Less!

Hoe ontwerp je een Logo?

Dat kan (gratis) op websites die met hun software je kunnen helpen met het ontwerpen van een logo. Later kun je hier diverse geselecteerde webadressen over vinden. Een andere manier die er ‘altijd’ al was, is het gebruik maken van een fotobewerkings programma.

Daar zijn er vele van te vinden, zelfs fotobewerking voor logo’s zijn er volop. Voor een gratis versie van een fotobewerkings programma, kan ik je PhotoScape aanbevelen, die ik zelf met veel plezier al jaren gebruik.

Het komt voor de webdesigner er Uiteindelijk komt het voor de webdesigner op neer, creatief met je mogelijkheden te zijn en het vooral ook uit te proberen! Hou bij het grafisch ontwerpen van een website, er rekening mee elementen te reserveren, waarbij een klant contact kan leggen met de organisatie.

Zijn Iconen Rechtenvrij?

In de Webdesign Kennisbank is veelvuldig gebruik gemaakt van iconen die gerelateerd zijn aan het onderwerp. Op sommige websites staan enkele miljoenen iconen. Een deel daarvan zijn betaald en een deel is gratis te downloaden.

Stel de zoekfunctie van zo’n website zodanig in dat er naar gratis iconen wordt gezocht. Bij licentie kun je dan aangeven of je bereid bent om een backlink te plaatsen. Zo filtert de website ook iconen, die je compleet vrij kan gebruiken.

Vaak kun je pakketten met iconen gratis downloaden. Deze iconen zijn volledig rechtenvrij! Ze kunnen voor alle doeleinden gebruikt worden en er hoeft bovendien geen bron te worden vermeld.

Hieronder 5 websites waar je (gratis) iconen kunt downloaden;

Icons8 Iconfinder Flaticon Icons Freepik
HTML Kalender Digitale Klok Telefoon Informatie MP3 Sleutelwoorden Webdesign Gereserveerd PDF Website JavaScript

» Foto’s Bewerken
Foto's Bewerken | Webdesign KennisbankOnline werken met Google Foto’s

Foto’s Bewerken en beheren kun je met “Google Foto’s”. Voor alle foto’s die je met een smartphone maakt, foto’s die vrienden en familie met je delen en natuurlijk ook de foto’s, die je met een ‘gewone’ camera maakt.

Bovendien kan “Google Foto’s” eenvoudige beeldbewerkingen uitvoeren. Maar Google Foto’s is meer dan dat; de app groepeert… Lees Meer »

Categoriën binnen de Kennisbank over Webdesign;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.