Wat is Webdesign?

Over Webdesign | Webdesign KennisbankHierover heb ik Wikipedia er eens over nageslagen die de bron is van de extra informatie in dit artikel. Webdesign is in eerste instantie het vormgeven van websites op het internet.

De term term wordt regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het technisch ontwikkelen van websites een belangrijk onderdeel is.

Dynamische en Interactieve Webpagina’s

Naast statische opmaakelementen kunnen er ook dynamische elementen worden toegevoegd zoals mouseovers, webvideo’s en dergelijke, maar ook afzonderlijke interactieve onderdelen, bijvoorbeeld een landkaart waarvan elk onderdeel afzonderlijk aanklikbaar is.

Voor het toevoegen van dynamische en interactieve elementen bestaan allerlei technieken: JavaScript, Dynamic HTML, Adobe Flash.

Over Webdesign | Webdesign Kennisbank

Toen en Nu

Het huidige publiceren van websites, is te vergelijken met het grafisch ontwerpen van het traditionele (papieren) drukwerk. Het World Wide Web is daarmee de laatste grote uitvinding van onze tijd en nog steeds een relatief jong begrip.

Al zijn er nu wel enige grote verschillen aanwezig, die zijn ontstaan tijdens en na de digitale revolutie. Zo heeft het eens de vorm en verspreiding van de complete en huidige (publieke) media, in een korte tijd drastisch veranderd.

Categoriën binnen de Kennisbank over Webdesign;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.