Webbrowsers

Blog > Webbrowsers weergave van websites 1 - Webbrowsers

Webbrowsers zijn vooral ontwikkeld om pagina’s van websites, webpagina’s vanuit de oorspronkelijke bronpagina’s in een begrijpelijke en leesbare vorm weer te geven.

De meeste browser-installaties geven zo een webpagina weer via een beeldscherm (monitor) en kan tegelijk geluid (speakers/koptelefoon) genereren.

In sommige browsers zitten eventueel ook geïntegreerde pakketten, waarbij vaak al een e-mailcliënt is gereserveerd. In 1994 kwam de eerste versie van de Netscape Navigator uit en deze nam snel in populariteit toe.

De reactie hierop van Microsoft was, zelf dan maar een webbrowser te gaan kopen van het bedrijf Spyglass Inc. Dit met het doel het gekochte programma van deze webbrowser door te ontwikkelen, onder de naam Microsoft Internet Explorer (IE).

Wie Overleefde de Browseroorlog?

Dit had de zogenaamde browseroorlog tot gevolg. In de strijd om de meeste gebruikers werden er veel nieuwe technologieën bedacht door beide bedrijven.

Doordat de uitbreidingen niet werkten in de browser van de concurrent, had dit tot gevolg dat veel webpagina’s maar in één de van beide programma’s goed werkten.

In 1998 eindigde de oorlog omdat het duidelijk was dat Microsofts sterke stijging niet meer te stoppen was. Dit kwam grotendeels doordat Microsoft haar browser bij Windows inbouwde. In de jaren daarna vergrootte Microsoft haar marktaandeel tot meer dan 95%.

Om het tij te keren maakte Netscape van haar browser Open Source. Na enkele moeilijke jaren resulteerde dit in 2002 in de Mozilla Suite. Ook splitste er zich in dat jaar een onderdeel vanaf dat later Mozilla Firefox zou worden.

In 2004 werd de 1.0-versie van Firefox uitgebracht. Deze werd snel populairder en voor het eerst in jaren was er een daling in het marktaandeel van IE (Internet Explorer) te zien.


Webbrowser OptiesNetwerk - Webbrowsers

Webbrowser Opties zijn de extra mogelijkheden die zijn ontwikkeld, door een bepaalde browser. Dit voor het programmeren en samenstellen van allerlei websites. Zo zijn er volop opties te benutten als; telebankieren, e-mails versturen, talloze audio en videokanalen afspelen, chatten, cammen, online gamen enz... Lees Meer »


icons8 web 641 - WebbrowsersVerschil in Webbrowsers

Verschil in Webbrowsers wordt pas duidelijk wanneer je de onderstaande 5 populaire webbrowsers download en installeert. Als webdesigner kun je zo een website via al deze browsers testen, om uiteindelijk de weergave goed te kunnen keuren…

De Nieuwe Standaardbrowser van Microsoft;microsoft edge 1 125x125 - Webbrowsers

Microsofts Edge is vanaf Windows 10 de nieuwe standaardbrowser. De Edge is sneller, slanker en voldoet beter... Lees Meer »


responsive layout webbrowsers 1 - WebbrowsersResponsive Webdesign

Responsive Webdesign wil zeggen, dat de website zo is ontwikkeld dat de webpagina’s mee veranderen met de resolutie van de Webbrowsers. Dit is gemakkelijk door een webdesigner zelf uit te testen, als je een website gaat controleren op eventuele fouten in de weergave… Lees Meer »


Graag verwijs ik je naar deze webadressen over Webbrowsers;

Welke Browser Alle Internet Browsers Browser Checker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.