Categorie: Webdesign

PHP

Blog > Kennisbank > PHP PHP wordt veel gebruikt om op webservers dynamische webpagina’s te creëren. De code van de pagina wordt op de webserver uitgevoerd en het resultaat wordt naar de computer van de bezoeker gestuurd en in de webbrowser getoond. Aanvankelijk stonden de letters PHP voor Personal Home Page oftewel; Hypertext Preprocessor. Deze […]

Verschil in Webbrowsers

Blog > Kennisbank > Webbrowsers > Verschil in Webbrowsers Verschil in webbrowsers wordt pas duidelijk wanneer je de onderstaande 5 populaire Webbrowsers download en installeert. Als webdesigner kun je zo een website via al deze browsers testen om uiteindelijk de weergave goed te keuren… Nieuwe Standaardbrowser van Microsoft Microsofts Edge is vanaf Windows 10 de […]

WordPress

Wordress heeft als Social Media Platform, het grote voordeel om te kunnen bloggen en een blogpagina website te beheren met een uitstekende CMS waarmee je zelf relevante artikelen kunt publiceren.

Responsive Webdesign

Responsive Webdesign betekend; dat de website zo is ontwikkeld dat de webpagina’s mee veranderen met de resolutie van de webbrowser, die de monitor/tablet/smartphone weergeeft. Dit is gemakkelijk door een webdesigner zelf uit te testen, als je een website gaat controleren op eventuele fouten in de weergave van de browsers.

Zoekmachine Optimalisatie

Blog > Kennisbank > Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine Optimalisatie staat voor SEO; of in het Engels; Search Engine Optimalisation en bestaat uit verschillende onderdelen. Dit wordt gevormd door de inhoud en de technische constructie van de website. Vaak wordt dit aangeduid als Content. “Content is King” is dan ook geen onbekende slogan! Want zonder content, is […]

Website Beveiliging

Webbrowsers zijn vooral ontwikkeld om pagina’s van websites, webpagina’s vanuit de oorspronkelijke bronpagina’s in een begrijpelijke en leesbare vorm weer te geven. De meeste browser-installaties geven zo een webpagina weer via een beeldscherm (monitor) en kan tegelijk geluid (speakers/koptelefoon) genereren.

CMS

Wordress heeft als Social Media Platform, het grote voordeel om te kunnen bloggen en een blogpagina/website te beheren met een uitstekende CMS, waarmee je zelf relevante artikelen kunt publiceren.

Webbrowser Opties

Webbrowser Opties zijn de extra mogelijkheden die zijn ontwikkeld, door een bepaalde browser. Dit voor het programmeren en samenstellen van allerlei websites. Zo zijn er volop opties te benutten als telebankieren, e-mails versturen, talloze audio en videokanalen afspelen, chatten, cammen, online gamen enz. Er zijn zelfs Webbrowsers die bepaalde documenten kunnen voorlezen. Vrijwel alle browsers hebben de mogelijkheid om bladwijzers op te slaan en bestanden te downloaden.

JavaScript

JavaScript is een programmeertaal die veel gebruikt wordt om webpagina’s interactief te maken en om webprogramma’s mee te maken. Het uitzetten (uitschakelen) van dit script wordt daarom niet aangeraden. Het is de gescripte programmeertaal die voor websites worden gebruikt. Door het gebruik van het script aan HTML-pagina’s toe te voegen, is het mogelijk om pagina’s meer interactie mee te kunnen geven, die anders met alleen HTML niet mogelijk zou zijn.

Volgende pagina »