Ontwerpen


Website Ontwerp

Ontwerpen | Webdesign KennisbankEen website ontwerp vraagt niet alleen een goed gevoel voor vorm en stijl, maar vooral die van psychologie te hebben. Welk ontwerp werkt het best en dringt ook écht diep door in het brein van bezoekers?

Er zijn veel factoren binnen deze term, die van invloed kunnen zijn op het (eind)resultaat van een website. Daarom is het handig om o.a. de stijl(spel)regels van de tekst,  al reeds van te voren in kaart te brengen.

Zo voorkom je dat een deel van de website met terugwerkende kracht, moet worden aangepast mocht je achteraf iets willen veranderen. Mijn ervaring is echter, dat je in de praktijk hier nauwelijks aan ontkomt en het juist een positief onderdeel vormt tijdens de ontwikkeling.


Uniformiteit

Een website eigenaar wil natuurlijk herkent worden door haar bezoekers. Uit onderzoek blijkt dat hoe meer bezoekers iets herkennen, hoe beter en sneller ze het zich kunnen herinneren.

Herkenning (uniformiteit) is dus een belangrijk onderdeel tijdens de ontwikkeling van een website. Ook de Webdesign Kennisbank heeft zoals je kunt zien, een uniforme uitstraling.


More is Less

Dit is absoluut de bekendste uitspraak binnen webdesign. Op een website zijn herhalingen taboe en is het de trend zo min mogelijk een naam, logo, kleur, afbeelding, hyperlink enz te gebruiken. In sommige gevallen zal je een term (titel) toch vaker moeten benoemen, om de ‘uniformiteit’ te behouden.

ontwerpen,uitstraling,afbeeldingen,logo,model,website,snippits,vormgeven,webdesign,ontwerpDeze kleine verschillen zorgen ervoor dat het ontwerpen van een website, voor een groot deel bestaat uit overwegingen en het maken van keuzes.


Tussenruimtes

Creëer ruimte (spaties) tussen tekst, afbeeldingen, tabellen, enz. Zo kun je met een slogan, artikel, afbeeldingen en hyperlinks de uitstraling van een website meer rust geven. Wanneer dat niet gebeurd, zal de content worden samengevoegd en kan daardoor minder overzichtelijk worden.


Rich Content

Het is aan te raden om zo veel mogelijk (originele) tekst, video’s, afbeeldingen, MP3 bestanden en livestream (podcast) en/of infographics op een website te publiceren. Zo zorg je er niet alleen voor dat een website interessant blijft…

Bovendien scoor je met deze zogenaamde “Rich Content”, opmerkelijk hoger in de zoekresultaten van zoekmachines! Diep daarom elke relevante categorie van een webpagina, zoveel mogelijk uit.

Bezoek ook: Zoekmachine Optimalisatie


Waarom Bloggen?

Er zijn veel redenen waarom mensen bloggen, zoals:

  1. Delen van kennis en expertise: Bloggen is een geweldige manier om informatie en kennis te delen over onderwerpen waarin je expert bent. Door je kennis te delen, kun je anderen helpen en tegelijkertijd je eigen kennis en vaardigheden versterken.
  2. Uitdrukken van creativiteit: Bloggen kan ook een uitlaatklep zijn voor creativiteit, vooral als je schrijft over onderwerpen die je passie hebben of die je echt inspireren.
  3. Opbouwen van een online aanwezigheid: Door te bloggen kun je jezelf online presenteren en jezelf promoten als een autoriteit op een bepaald gebied. Dit kan op zijn beurt leiden tot nieuwe zakelijke kansen of andere mogelijkheden.
  4. Verbinden met anderen: Door te bloggen kun je in contact komen met anderen die geïnteresseerd zijn in dezelfde onderwerpen als jij. Dit kan leiden tot waardevolle discussies, samenwerkingen en netwerkmogelijkheden.
  5. Verbeteren van schrijfvaardigheden: Bloggen vereist dat je regelmatig schrijft en publiceert, waardoor je schrijfvaardigheden kunnen verbeteren en je je comfortabeler voelt met het schrijfproces.

Gebruik maken van Snippets

Een ‘snippet’ is een fragment of sample van een langere tekst, dat gebruikt wordt gebruikt om een indruk van het gehele artikel te geven.

Ook op deze website worden snippets gebruikt, zoals op de homepage van de Webdesign Kennisbank te zien is. Hier is dat gedaan op een statische pagina’s, maar is vooral ook een uitkomst bij het ‘bloggen’.


Keuzestress

Hoewel ook hyperlinks onderdeel maken van content, is het raadzaam om niet te veel snelkoppelingen te plaatsen. Door te veel links op een website, kunnen bezoekers last van ‘Keuzestress’ krijgen. Dit betekend dat bezoekers, de navigatie van een website niet meer begrijpen en zo het spoor kwijt raken.

Bezoek ook: Hyperlinks


Icon’s

In de Webdesign Kennisbank is veelvuldig gebruik gemaakt van icon’s, die gerelateerd zijn aan het betreffende onderwerp. Op sommige websites staan zelfs enkele miljoenen icon’s! Een deel daarvan moet worden betaald en een deel is ook gratis te downloaden.

Stel de zoekfunctie van zo’n website zodanig in, dat er met een zoekmachine naar (gratis) icon’s wordt gezocht. Om je alvast op weg te helpen, staan hieronder vijf webadressen voor het downloaden van icon’s…

Icons8 | Iconfinder | Flaticon | Freeicons | Freepik

HTML Kalender ontwerpen,uitstraling,afbeeldingen,logo,model,website,snippits,vormgeven,webdesign,ontwerp Telefoon Informatie MP3 Sleutelwoorden Webdesign Gereserveerd PDF Website Email

Bladeren ontwerpen,uitstraling,afbeeldingen,logo,model,website,snippits,vormgeven,webdesign,ontwerp Home ontwerpen,uitstraling,afbeeldingen,logo,model,website,snippits,vormgeven,webdesign,ontwerp Kennisbank ontwerpen,uitstraling,afbeeldingen,logo,model,website,snippits,vormgeven,webdesign,ontwerp Ontwerpen