WordPress

WordPress | Webdesign KennisbankWordPress is een gratis en open-source Content Management Systeem (CMS) waarmee gebruikers websites, blogs en webwinkel kunnen maken en beheren. Het is ontwikkeld in 2003 en sindsdien uitgegroeid tot één van de populairste CMS’en ter wereld.

In totaal met meer dan 40% van alle websites op het World Wide Web. WordPress is gebaseerd op PHP en MySQL en biedt een breed scala aan functies en plug-ins, waaronder thema’s, widgets en diverse andere uitbreidingen.

Het is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor mensen met weinig WordPress | Webdesign Kennisbank kennis. WordPress biedt daarom een intuïtieve interface, waarbij de website-eigenaar zelf zijn of haar inhoud (content) kan bepalen en publiceren.

Zie ook: PHP | CMS

WordPress.com | WordPress.org

WordPress.com en WordPress.org zijn 2 verschillende platformen voor het creëren en hosten van websites. Daarom wordt hieronder, het verschil van beide webadressen uitgelegd:

WordPress.com is het webadres met een gehoste oplossing, dat beheerd wordt door Automattic, het bedrijf achter WordPress.

Het biedt een gratis basisplan en verschillende gratis en betaalde functies en mogelijkheden is toe te voegen. Zoals het toepassen van aangepaste domeinnamen en de mogelijkheid om plug-ins daar voor te installeren.

Het is dan ook een gebruiksvriendelijke optie voor met name voor beginners, die zelf een eigen hosting of domeinnaam willen beheren.

WordPress.org biedt een zelf gehoste oplossing, waarbij je de software moet downloaden en installeren op een webserver die je zelf beheert.

Dit geeft je meer controle over je website en de mogelijkheid om aangepaste thema’s en plug-ins te installeren, maar het vereist ook meer technische kennis.

Deze service mag je gratis gebruiken, indien je wel de kosten voor hosting en domeinnaam moeten doorberekenen aan de eigenaar van de website.

Conclusie

Kortom, als je een eenvoudige blog of website wilt maken en niet veel technische kennis hebt, dan is WordPress.com een goede keus. Als je meer controle en flexibiliteit wilt hebben, dan is WordPress.org geschikter. Alleen moet je dan wel zelf zorgen voor hosting en technische ondersteuning.

Berichten | Pagina’s

Doordat ik intussen ervaren ben in het gebruik van een WordPress CMS, werd het mij al snel duidelijk dat je hiermee kunt kiezen om berichten en/of pagina’s te schrijven. Berichten worden doorgaans gebruikt door bloggers en pagina’s voor statische websites.

Zie ook: CMS

Elementor Pro

Elementor Pro is een premium WordPress plug-in die gebruikers in staat stelt om webpagina’s te ontwerpen, met behulp van een drag-and-drop visuele interface. Met Elementor Pro kunnen gebruikers eenvoudig aangepaste webpagina’s maken, zonder dat ze kennis van codes nodig hebben.Elementor Pro | WordPress Plug-In

De plug-in biedt een groot aantal ontwerp, elementen en sjablonen die gebruikers kunnen gebruiken om hun pagina’s te bouwen en aan te passen. Alsook het werken met andere populaire plug-ins van WordPress.

Elementor Pro biedt ook geavanceerde functies zoals thema bouwers, pop-ups en formulieren. Wel is het aan te raden om een legale versie van Elementor Pro te downloaden.

Er is namelijk vastgesteld dat een groot percentage vol zit met malware en/of virussen. Het daarom raadzaam om geen illegale versies te gebruiken.

Neemt niet weg dat de Elementor Pro een moderne webbuilder is en al veelvuldig wordt gebruikt.


Meer webadressen over WordPress
Webtalis WP Beginner Trustpilot
Swipe Media WP Journalist Xel.nl
Kinsta Facebook Browsr