CMS

CMS | Webdesign KennisbankCMS staat voor: Content Management Systeem en wordt veelal gebruikt als het systeem achter een website. Het stelt (bijna) iedereen in staat om een geslaagde website, gebruiksvriendelijk te onderhouden en te beheren.

Bovendien hoef je voor een dergelijk systeem, niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Voor de uitvoer van professioneel webdesign is enige kennis van HTML wel van belang, omdat het meestal van pas komt bij het ontwerpen van websites.

Om je met de HTML-codes extra te laten helpen, kun je naast een CMS tegelijk handig en productief gebruik maken van één van de vele HTML-editors.

Bezoek ook: HTML | HTML-Editors

What You See Is What You Get

WYSIWYG staat voor What You See Is What You Get en verwijst naar een manier van webdesign, waarbij gebruikers de visuele lay-out van een webpagina kunnen bewerken en zien zoals deze eruit zal zien voor de bezoekers.

Dit met het voordeel webpagina’s te maken zonder codes. Zonder dat ze daarbij kennis van codes hoeven te hebben. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een WYSIWYG-editor, dat een interface biedt waarmee gebruikers tekst, afbeeldingen en andere elementen kunnen toevoegen en bewerken.

Populaire WYSIWYG-editors zijn: Adobe, Dreamweaver, Microsoft Expression Web en Squarespace.


WordPressWordPress | Webdesign Kennisbank

WordPress is een gratis en open-source Content Management Systeem (CMS) waarmee gebruikers websites, blogs en webwinkels kunnen maken en beheren. Het is ontwikkeld in 2003 en uitgegroeid tot één van de populairste CMS’en.

In totaal met meer dan 40% van alle websites op het World Wide Web. WordPress is gebaseerd op PHP en MySQL en biedt een breed scala aan functies en plug-ins, waaronder thema’s, widgets en diverse andere uitbreidingen.


Google SitesGoogle-Sites | Webdesign Kennisbank

Google Sites is een platform voor het maken en hosten van websites dat wordt aangeboden door Google. Bedoeld voor o.a. kleinschalige websites te publiceren, zonder noodzakelijk technische vaardigheden of codeerkennis nodig is.

Google Sites biedt een gebruiksvriendelijke interface en editor voor slepen en neerzetten, waardoor je gemakkelijk webpagina’s kunt maken en aanpassen. Zoals persoonlijke websites, teamprojecten, evenement-pagina’s en educatieve portals…


Meer webadressen over online CMS
CMS online Jimdo Swipe Media
HubSpot One Mijn webwinkel
Joomla Webnode Maxi CMS