CMS


Content Management Systeem

CMS | Webdesign KennisbankDe afkorting CMS staat voor: Content Management Systeem en wordt veelal gebruikt als het systeem achter een website. Het stelt (bijna) iedereen in staat om een geslaagde website, gebruiksvriendelijk te onderhouden en beheren.

Bovendien hoef je voor een dergelijk systeem, niet of nauwelijks kennis nodig te hebben van HTML. Voor webdesigners is enige kennis van HTML wel van belang, omdat het altijd van pas komt bij het ontwerpen van websites.

Om je met de HTML-codes extra te laten helpen, kun je naast een CMS handig en productief gebruik maken van één van de vele HTML-Editors.

Bezoek ook: HTML | HTML-Editors


What You See Is What You Get

Een website wordt in dit geval ontworpen met een soort (uitgebreide) tekstverwerker. Met zo’n editor kun je naast het knippen en plakken in het W.Y.S.I.W.Y.G-gedeelte, tegelijk de broncode wijzigen en zo nodig aanpassen.

In het W.Y.S.I.W.Y.G-gedeelte zie je de opmaak zoals deze wordt weergegeven op de webpagina en daarom staat voor; What You See Is What You Get.


Veel verschillende CMS in omloop

Er zijn veel verschillende Content Management Systemen waar je uit kunt kiezen en dat worden er steeds meer! Bovendien zijn ze vaak al gratis te gebruiken. Voor webmasters die extra wensen hebben, zijn er natuurlijk ook te betalen systemen op de markt.

Veel Soorten CMSIn de meeste gevallen kan daarmee de inhoud van een website veilig worden onderhouden, zonder dat onbevoegden toegang hebben tot de bronbestanden van de betreffende website.

Ook hierdoor wordt de kans op fouten of problemen, tijdens het ontwikkelen van een website aanzienlijk beperkt. Tevens mag je met de CMS van WordPress een stabiel systeem verwachten.

De 5 Populairste CMS Online:

Joomla | Drupal | Wix | WordPress | Jimdo


Berichten en Pagina’s

Doordat ik intussen ervaren ben in het gebruik van een WordPress CMS, werd het mij al snel duidelijk dat je hiermee kunt kiezen om berichten en/of pagina’s te schrijven. Berichten worden doorgaans gebruikt door bloggers en pagina’s voor (statische) websites, zoals de Webdesign Kennisbank.


5 CMS Screenshots

De CMS van WordPress worden over het algemeen weergegeven in het Engels, maar er is ook een Nederlandse versie (gratis) te downloaden. Wat mij in het bijzonder is opgevallen, is dat binnen het CMS van WordPress er ook heel veel plug-ins (gratis) te downloaden zijn.

Binnen de CMS van WordPress zijn er bovendien, handige widgets in gebruik te nemen. Hieronder staan 5 Screenshots van CMS van de Webdesign Kennisbank in WordPress:


Elementor Pro | WordPress Plug-In

Elementor Pro is de meest populaire plug-in voor het maken van front-end paginabouwers voor WordPress. Deze plug-in helpt je om geweldige opvallende pagina’s voor je sites te maken met behulp van de live editor, voor het slepen en neerzetten. Het kan met bijna elk WordPress-thema werken.

Elementor Pro | WordPress Plug-InWel is het aan te raden om een legale versie van Elementor Pro te downloaden. Er is namelijk vastgesteld dat een groot percentage vol zit met malware en/of virussen zoals keyloggers e.d.

Het daarom verstandig is, op geen enkele manier illegale versies te gebruiken. Zelfs als het je lukt om een ​​gekraakte versie van Elementor Pro te vinden.

Dan is de kans groot dat deze verouderd is en niet meer werkt. Neemt niet weg dat de Elementor Pro een uitstekende en moderne webbuilder is en al veelvuldig wordt gebruikt.


Bladeren ► HomeKennisbank • CMS