CMS


Content Management Systeem

CMS | Webdesign KennisbankDe afkorting CMS staat voor: Content Management Systeem en wordt veelal gebruikt als het systeem achter een website. Het stelt (bijna) iedereen in staat om een geslaagde website, gebruiksvriendelijk te onderhouden en te beheren.

Bovendien hoef je voor een dergelijk systeem, niet of nauwelijks kennis nodig te hebben van HTML. Voor webdesigners is enige kennis van HTML wel van belang, omdat het altijd van pas komt bij het ontwerpen van websites.

Om je met de HTML-codes extra te laten helpen, kun je naast een CMS handig en productief gebruik maken van één van de vele HTML-Editors.

Bezoek ook: HTML | HTML-Editors


What You See Is What You Get

WYSIWYG staat voor “What You See Is What You Get” en verwijst naar een manier van  Webdesign waarbij gebruikers de visuele lay-out van een webpagina kunnen bewerken en zien zoals deze eruit zal zien voor bezoekers van de website, zonder dat ze daarbij kennis van codes hoeven te hebben.

Dit wordt meestal gedaan met behulp van een WYSIWYG-editor, dat een interface biedt waarmee gebruikers tekst, afbeeldingen en andere elementen kunnen toevoegen en bewerken. Populaire WYSIWYG-editors zijn onder andere Adobe Dreamweaver, Microsoft Expression Web en Squarespace.


CMS in vele Soorten

Er zijn vele verschillende CMS‘en in omloop, elk met hun eigen kenmerken, functies en sterke punten. Sommige CMS’en zijn gratis en open-source, zoals WordPress, Drupal en Joomla. Dit terwijl er steeds meer commerciële opties zijn, zoals Adobe Experience Manager en Sitecore.

Het kiezen van het juiste CMS hangt af van de specifieke behoeften van een website. Zoals de complexiteit van de inhoud, het aantal pagina’s en de gewenste functionaliteit en het budget.

Hieronder een aantal voorbeelden van Content Management Systemen:

5 Populaire CMS Online:

Joomla | Drupal | Wix | WordPress | Jimdo


WordPress

Over WordPress

CMS | Webdesign KennisbankWordPress is een gratis en open-source Content Management Systeem (CMS) waarmee gebruikers websites, blogs en webwinkel kunnen maken en beheren. Het is ontwikkeld in 2003 en sindsdien uitg3egroeid tot één van de populairste CMS’en ter wereld.

In totaal met meer dan 40% van alle websites op het World Wide Web. WordPress is gebaseerd op PHP en MySQL en biedt een breed scala aan functies en plug-ins, waaronder thema’s, widgets en diverse… Lees meer »


Google Site’s

Google Platform voor Website’s

CMS | Webdesign KennisbankGoogle Site’s is een platform voor het maken en hosten van websites dat wordt aangeboden door Google. Een platform om websites te maken en publiceren zonder geavanceerde technische vaardigheden of codeerkennis.

Google Site’s biedt een gebruiksvriendelijke interface en een editor voor slepen en neerzetten, waardoor je gemakkelijk webpagina’s kunt maken en aanpassen. Met Google Site’s kun je verschillende bestanden publiceren… Lees meer »


Bladeren cms,content management system,editor,webbuilder,plug-ins,wordpress,interface,bloggers Home cms,content management system,editor,webbuilder,plug-ins,wordpress,interface,bloggers Kennisbank cms,content management system,editor,webbuilder,plug-ins,wordpress,interface,bloggers CMS