Google Sites

Google Site’s | Webdesign KennisbankGoogle Sites is een platform voor het maken en hosten van websites dat wordt aangeboden door Google. Een platform om o.a. kleinschalige websites te maken en publiceren, zonder dat technische vaardigheden of codeerkennis nodig is.

Google Sites biedt een gebruiksvriendelijke interface en editor voor slepen en neerzetten, waardoor je gemakkelijk webpagina’s kunt maken en aanpassen. Zoals persoonlijke websites, teamprojecten, evenement-pagina’s en educatieve portals.

Het platform biedt sjablonen en thema’s om uit te kiezen hoe de website(s) vorm te geven en te ontwikkelen. Ook maakt het gezamenlijke bewerking mogelijk, waarbij meerdere gebruikers tegelijkertijd aan dezelfde site kunnen werken.

Websites die met Google Sites zijn gemaakt, worden automatisch gehost op de servers van Google.

Google Sites | https://sites.google.com

Zo heb ik zelf Google Sites opgezocht en na enig puzzelen kwam de onderstaande index-pagina tevoorschijn! Mijn ervaring met deze online CMS is dan ook simpel en gebruiksvriendelijk, maar bovendien ook nog helemaal gratis! Mocht je interesse hebben en ook van een vormgeving met templates willen profiteren, ga dan naar:

Google Sites Templates | https://googlesitestemplates.com

Informatie | Webdesign Kennisbank Helaas is het op dit platform niet mogelijk om Zoekmachine Optimalisatie in te zetten en daarom ook bedoeld voor kleinschalige publicaties.


Meer webadressen over Google Sites
JouwWeb Google Support Google Analistics
Webwijzer Marketing Platform Google Sites
About Google Google Developers Groeien met Google