Google Site’s

CMS | Webdesign KennisbankGoogle Site’s is een platform voor het maken en hosten van websites dat wordt aangeboden door Google. Een platform om o.a. kleinschalige websites te maken en publiceren, zonder dat geavanceerde technische vaardigheden of codeerkennis nodig is.

Google Site’s biedt een gebruiksvriendelijke interface en editor voor slepen en neerzetten, waardoor je gemakkelijk webpagina’s kunt maken en aanpassen. Zoals persoonlijke websites, teamprojecten, evenement-pagina’s en educatieve portals.

Het platform biedt sjablonen en thema’s om uit te kiezen hoe de website(s) vorm te geven en te ontwikkelen. Ook maakt het gezamenlijke bewerking mogelijk, waarbij meerdere gebruikers tegelijkertijd aan dezelfde site kunnen werken.

Websites die met Google Site’s zijn gemaakt, worden automatisch gehost op de servers van Google.

Google Site’s | www.sites.google.com

Zo heb ik zelf Google Site’s opgezocht en na enig puzzelen kwam de onderstaande index-pagina tevoorschijn! Mijn ervaring met deze online CMS is dan ook simpel en gebruiksvriendelijk, maar bovendien ook nog helemaal gratis! Mocht je interresse hebben en ook voor de vormgeving met templates willen werken, ga dan naar:

Google Site’s Templates | www.googlesitestemplates.com

Helaas is het op dit platform niet mogelijk om Zoekmachine Optimalisatie in te zetten en daarom ook bedoeld voor kleinschalige publicaties.