Webbrowsers

Webbrowsers | Webdesign KennisbankWebbrowsers zetten webpagina’s, die door een webserver zijn aangeleverd om in een voor mensen leesbare vorm. Vaste elementen van een webpagina zijn o.a. de opmaak van tekst, afbeeldingen, animaties, audio, video enz.

Webbrowsers worden continu ontwikkeld met steeds nieuwe eigenschappen zoals vertalen, webpagina’s voorlezen en zelfs tekst omzetten in puntjes van een braillemachine. Vrijwel alle webbrowsers hebben tevens de mogelijkheid om weblocaties op te slaan.

Dit met bladwijzers, bestanden te downloaden  of een geschiedenis bijhouden en het afspelen van verschillende media. Bepaalde webbrowsers voegen hier nog extra mogelijkheden aan toe, zoals: meerdere tabbladen, blokkeren van pop-up’s, advertentiefiltering en het automatisch zoeken via zoekmachines.

Bezoek ook: HTML


Verschillende Webbrowsers

Verschillende Webbrowsers | Webdesign KennisbankHet verschil in webbrowsers wordt pas duidelijk wanneer je de onderstaande 5 populaire webbrowsers download en installeerd. Als webdesigner kun je zo een website via al deze browsers testen, om de weergave goed te keuren…

Microsofts Edge is vanaf Windows 10 de nieuwe Microsofts Edge standaardbrowser. De Edge is sneller, slanker en voldoet beter aan de internet standaarden dan voorganger Internet Explorer. Nieuwe functies zijn notities maken op websites, Cortana en meer…
Lees Verder »


Responsive Webdesign

Responsive Webdesign | Webdesign Kennisbank

Responsive Webdesign betekend dat een website zo ontworpen is, dat de weergave van een webpagina aan de resolutie van een beeldscherm wordt aangepast.

Hierbij gaat het in het algemeen om gewone computers, laptops, tablets en smartphones. Het Engelse woord ‘responsive‘ kun je in dit verband vertalen als ‘reagerend’.

De website reageert op het apparaat, de browser…
Lees Verder »