Categorie: HTML-Editors

HTML-Editors betekende voor mij al snel de start van mijn Webdesign Opleiding, de basisbegrippen voor het schrijven van codes te verkennen met de HTML-Kit. Omdat HTML één van de meest gebruikte opmaaktalen voor het bouwen van websites is, kan het geen kwaad om hier wat meer kennis over te hebben. Hoe vindt je het als er editors bestaan waarmee jij de HTML-codes kunt verbeteren… of waarmee je er minimaal voor kunt zorgen dat je code geen fouten bevat?

CMS

Wordress heeft als Social Media Platform, het grote voordeel om te kunnen bloggen en een blogpagina/website te beheren met een uitstekende CMS, waarmee je zelf relevante artikelen kunt publiceren.

JavaScript

JavaScript is een programmeertaal die veel gebruikt wordt om webpagina’s interactief te maken en om webprogramma’s mee te maken. Het uitzetten (uitschakelen) van dit script wordt daarom niet aangeraden. Het is de gescripte programmeertaal die voor websites worden gebruikt. Door het gebruik van het script aan HTML-pagina’s toe te voegen, is het mogelijk om pagina’s meer interactie mee te kunnen geven, die anders met alleen HTML niet mogelijk zou zijn.

HTML

HTML staat voor; Hyper Text Markup Language en is oorspronkelijk bedoeld om met hypertekst en Hyperlinks, het totale globale netwerk te kunnen ondersteunen. Dit betekend dat documenten en bestanden verbonden zijn, met snelkoppelingen oftewel Hyperlinks.

Daarnaast is het een opmaaktaal voor Webdesign zoals vele andere, voor het benadrukken van de uitvoering op de website. Zo wordt door middel van allerlei codes op de bronpagina gemarkeerd, zoals de verschillende Webbrowsers het uiteindelijk zullen interpreteren.