Website Beveiliging

Een Website Beveiligen

Website Beveiliging | Webdesign KennisbankWebsite Beveiliging is tegenwoordig een steeds belangrijker onderdeel binnen webdesign geworden. Dit omdat de consequenties van slecht beveiligde websites, behoorlijk groot kunnen zijn voor alle betrokkenen.

Een website goed beveiligen tegen hackers en spammers blijft daarom noodzaak! Ook de Webdesign Kennisbank heeft een SSL Certificaat in huis en is daarom officieel beveiligd.

Een veilige verbinding met een website, is te herkennen aan het slotje in de adresbalk. Het zorgt ervoor dat de verbindingen van bezoekers met de website zijn versleuteld. De URL van een veilige website begint met ‘https’.

Wat betekend https?

De afkorting https staat voor: HyperText Transfer Protocol Secure. Dit protocol wordt gebruikt om een beveiligde internetverbinding tot stand te brengen. Met het gebruik van HTTPS wordt voorkomen dat er onderscheppingen en onderbrekingen plaatsvinden, terwijl de inhoud onderweg is.

Zie onderstaand voorbeeld:

https://www.webdesignkennisbank.nl

Om een veilige online verbinding te maken, heeft een website ook een SSL certificaat nodig. Het ontwikkelen van een beveiligde website heeft nog meer voordelen, zoals een betere gebruikers ervaring en hogere zoekresultaten in de zoekmachines.

Een Back-Up maken

Niet onverdienstelijk is het op tijd maken van een back-up. Vaak gaat de meeste tijd van een webdesigner zitten in de afbeeldingen en/of video’s, tekst e.d. Daar komt bij dat een back-up maken van een website in principe weinig werk is, maar zeker nuttig kan zijn.

Benut Speciale Plug-ins

Binnen CMS platforms zoals WordPress, zijn er diverse plug-ins te downloaden voor het beveiligen van een website. Deze plug-ins vermelden ook de beveiligingsgaten en mogelijkheden om de website nog beter te beveiligen. Zeker voor webshops is het van essentieel belang, goed beveiligd te zijn.

Bezoek ook: CMS

5 Tips voor een Optimale Beveiliging:

1. Gebruik een SSL Certificaat

Belangrijke gegevens, zoals wachtwoorden en financiële gegevens moeten goed beveiligd worden en dit kan met een SSL-certificaat. Dit online-certificaat kan je aanvragen via je webhost. Bewaar daarbij de belangrijke gegevens en processen zorgvuldig op een veilige plek.

2. Kies Sterke Wachtwoorden

Een sterk wachtwoord maakt het voor inbrekers erg moeilijk om je website te kraken via de ftp-login. Zorg dan ook voor een sterk wachtwoord bestaande uit zowel hoofdletters, kleine letter, cijfers, evenals tekens, voor een optimale wachtwoord beveiliging. Bij dergelijke wachtwoorden is inbreken via de ‘login’ dan ook bijna onmogelijk.

Naast een sterk wachtwoord kan je ook het aantal inlogpogingen beperken voor je website. Hiermee voorkom je dat hackers met bepaalde “hack-scripts”, net zo lang proberen in te loggen, totdat ze het juiste wachtwoord hebben gevonden.

3. Goed Beveiligde Server

Zorg ervoor dat je website op een goed beveiligde server staat. Maak je gebruik van gratis of extreem goedkope hosting, stap dan over naar een hostingomgeving waar je misschien iets meer voor betaald, maar wel kan vertrouwen op een veilige webhosting. Vraag je provider wat deze doet om je website te beveiligen. Normaal gesproken geldt ook, dat de duurdere pakketten automatisch beter zijn beveiligd.

4. Geen Onnodige Toegang via Scripts geven

Hackers kunnen overigens ook binnenkomen via de “openstaande” PHP-scripts. Zorg er altijd voor dat de rechten van je scripts goed staan ingesteld. Elk bestand dat de rechten “777” heeft is in principe voor iedereen aanpasbaar en betekend dus in je website een beveiligingslek. Je kunt daarom deze bestanden beter instellen op “755”.

5. Gegevens Versleutelen

Gegevens van klanten en andere belangrijke persoonlijke gegevens, zijn de antwoorden waar de hackers naar op zoek zijn. Deze gegevens kunnen versleuteld op worden geslagen in de database, zodat de risico’s flink worden verminderd en dat deze gegevens niet publiekelijk gebruikt (misbruikt) kunnen worden.

Bladeren ► HomeKennisbank • Website Beveiliging