Website Beveiliging

Home > Kennisbank > Website Beveiliging

icons8 secured network 100 - Website BeveiligingWebsite Beveiliging is momenteel een Hot Item aan het worden, omdat de consequenties van een slecht beveiligde website behoorlijk groot kunnen zijn voor alle betrokkenen.

Ook al denk je er misschien niet direct aan als je net een website gebouwd hebt, maar een website moet je wel goed beveiligen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je bezoekers.

Website Beveiliging van websites wordt vaak over het hoofd gezien door webdesigners. Vaak denkt men; “dat zal mij niet overkomen!”. Helaas groeit het aantal website aanvallen met de dag! Het is daarom zeer belangrijk om de website optimaal te beveiligen, tegen hackers en spammers.

Wat doen Hackers?

Bij datingssites wordt grof misbruik gemaakt van dames die op zoek zijn naar een relatie. Voornamelijk jonge mannen uit de derde wereld als bijvoorbeeld Nigeria, maken er misbruik van, door een totaal andere profielfoto en naam in de datingsite te plaatsen.

Dit om zo hun slachtoffers te misleiden en zelf buiten beeld te blijven. Deze mensen zijn dan ook de hele dag bezig op hun smartphone en/of laptop, vooral argeloze dames op te oplichten. Wat heeft dit nu met websites te maken vraag je je af! Nu het geval wil dat er onder deze mensen zich ook hackers bevinden, die de hele dag bezig zijn met het inloggen van websites!

Dit met de bedoeling de website van de rechthebbende eigenaar te kraken oftewel te stelen. De bedoeling om dit te doen is om er veel losgeld voor te vragen wanneer de eigenaar zijn website terug wil. Criminaliteit dus, waar iedere webmaster voor gewaarschuwd moet zijn.

website beveiling 2 - Website BeveiligingBenut Speciale Plug-ins

Binnen de websites van WordPress zijn diverse plug-ins te downloaden voor Website Beveiliging. Deze plug-ins vermelden ook de beveiligingsgaten en mogelijkheden om de website nog beter te beveiligen. Zeker voor webshops is het essentieel om goed beveiligd te zijn.

Dit omdat er vaak ook (financiële)gegevens van klanten in de database van de website staan opgeslagen is dit erg gevoelig voor inbrekers. Optimale beveiliging is dan ook noodzaak! Maar hoe beveilig je een website, zodat hackers & spammers zo weinig mogelijk kans hebben?

Hieronder 5 tips voor een optimale beveiliging van je website;

1. Gebruik een SSL Certificaat

Belangrijke gegevens, zoals wachtwoorden en financiële gegevens moeten goed beveiligd worden en dit kan met een SSL certificaat. Dit online certificaat kan je aanvragen via je webhost en bewaar daarbij de belangrijke gegevens en processen op een veilige plek.

2.Beveilig Login en Kies Sterke Wachtwoorden

Een sterk wachtwoord maakt het voor inbrekers erg moeilijk om je website te kraken via de ftp-login. Zorg dan ook voor een sterk wachtwoord bestaande uit zowel hoofdletters, kleine letter, cijfers, evenals tekens, voor een optimale wachtwoord beveiliging. Bij dergelijke wachtwoorden is inbreken via login dan ook bijna onmogelijk.

Naast een sterk wachtwoord kan je ook het aantal inlogpogingen beperken voor je website. Hiermee voorkom je dat bepaalde “hack-scripts” net zo lang proberen in te loggen totdat ze het juiste wachtwoord hebben gevonden.

3. Kies voor een Goed Beveiligde Server

Zorg ervoor dat je website op een goed beveiligde server staat. Maak je gebruik van gratis of extreem goedkope hosting, stap dan over naar een hostingomgeving waar je misschien iets meer voor betaald, maar wel kan vertrouwen op een veilige webhosting. Vraag je provider wat deze doet om je website te beveiligen. Normaal gesproken geldt ook, dat de duurdere pakketten automatisch beter zijn beveiligd.

4. Geen Onnodige Toegang via Scripts geven

Hackers kunnen overigens ook binnenkomen via de “openstaande” php-scripts. Zorg er altijd voor dat de rechten van je scripts goed staan ingesteld. Elk bestand dat de rechten “777” heeft is in principe voor iedereen aanpasbaar en betekend dus in je website een beveiligingslek. Je kunt daarom deze bestanden beter instellen op “755”.

5. Belangrijke Data? Sla ze Versleuteld op!

Gegevens van klanten en andere belangrijke persoonlijke gegevens, zijn de antwoorden waar de hackers naar op zoek zijn. Je kunt deze gegevens versleuteld opslaan in je database, zodat je de risico’s flink verminderd en dat deze gegevens niet publiekelijk gebruikt (misbruikt) kunnen worden.

Zorg er dus voor dat gegevens versleuteld worden opgeslagen, zodat je de schade bij een hack kan beperken…

Bezoek ook deze pagina’s in de Kennisbank 🎓;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.