Webdesign Kennisbank


“Jouw Webdesign Startpunt!”Jouw Webdesign Startpunt!

Deze leerzame wegwijzer geeft je een overzichtelijk beeld van Webdesign, aan de hand van diverse categorieën. Sommige categorieën zijn aangevuld met extra subcategorieën.

Met de menubalk bovenaan de website, kun je navigeren tussen alle aanwezige hoofdcategorieën. Aan de rechterkant van de website staat de algemene menubalk, met alle categorieën op één rij samengesteld.

Hiermee navigeer je tussen alle webpagina’s van de gehele website. Tenslotte vindt je hieronder een opsomming van de categorieën binnen de kennisbank, het Digitale Het


Definitie van Webdesign

Webdesign verwijst naar het proces van het maken en ontwerpen van websites. Het omvat een combinatie van grafische ontwerpprincipes, ontwerp van gebruikerservaringen en technische vaardigheden zoals HTML, CSS en JavaScript.

Webdesign in het KortHet doel van Webdesign is om een ​​website visueel aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Webontwerpers gebruiken verschillende tools, zoals wireframes, mockups en prototypes, voor het uiterlijk, het gevoel en de functionaliteit van websites.

Dit voordat de website wordt gebouwd en geïmplementeerd. Webdesign is een belangrijk onderdeel van digitale marketing en e-commerce.

Dit omdat het bedrijven helpt hun online aanwezigheid te vestigen en een breder publiek te bereiken.


Bladeren Home Kennisbank