Ervaring als Radio DJ


Radio DJ | Nieuwslezer | Voice Over

De nodige ervaring als Radio DJ verkreeg ik door heel wat jaren, meestal vrijwillig, voor lokale en regionale radiostations programma’s te maken. Gedurende deze periode heb ik mij nuttig gemaakt als radio DJ, technicus, reporter en nieuwslezer.

Zo ben ik ooit eens begonnen om vanuit een eigen studio uit te zenden. Mijn kleine studio bestond uit o.a. uit 2 draaitafels, een cassettedeck, mengpaneel en microfoon.

Mijn Weekendstation

Zo begon ik rond mijn 15e jaar, vanuit mijn slaapkamer, een eigen radiozendertje samen met mijn vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Helaas duurde dit spannende avontuur veel te kort, doordat de Radio Controle Dienst bij ons thuis een inval deed.

Ondanks deze nare ervaring kreeg ik de smaak toch te pakken, om door te gaan met deze superhobby. Al snel stapte ik over naar de lokale omroep in mijn geboorteplaats Harderwijk. Een aantal jaren later, eind jaren tachtig, liet ik mijn radioshows horen op Radio Eemland.

Radio Eemland 95.4

Dit werd voor mij ook gelijk de mooiste tijd van mijn leven! Door op deze populaire radiopiraat zoveel draaiuren gemaakt te hebben, heeft het me voor een groot deel ook gevormd…

 
Radio Eemland 95.4 was de 24/7 omroep en het radiostation dat regionaal hoog aan populariteit wist te scoren. Het zond o.a. uit in de live-studio van Radio Eemland, aan De Hof in Amersfoort. Tussen anno 1982 tot einde 1989, werd er continu uitgezonden via de vaste frequentie 95.4 FM. Regelmatig waren er ontvangst-berichten vanuit Amsterdam en Nunspeet!

Bovendien waren ook Super Radio en Keistad FM jarenlang collega’s. Mede door het gedoogbeleid alsook het grote aanbod van adverteerders, waren de etherpiraten een begrip voor Amersfoort, Eemland en Vallei.


Radiofragment van Mijzelf… 🧐


Home Cees Spelt Ervaring als Webdesigner

Ervaring als Webdesigner