Ervaring als Radio DJ

Als vrijwilliger heb ik veel ervaring kunnen opdoen, door jarenlang, voor lokale en regionale radiostations programma’s te maken. Gedurende deze periode heb ik als allround Radio DJ, de nodige ervaring op mogen doen.

Tijdens mijn jonge leeftijd begon ik vanuit mijn slaapkamer in een eigen studio uit te zenden via een FM frequentie. Mijn kleine studio in mijn slaapkamer bestond uit o.a. uit 2 draaitafels, een cassettedeck, mengpaneel en microfoon.

Mijn Weekendstation

Omdat ik toen nog minderjarig was, kreeg ik een boete van 50 gulden. Emotioneel was het voor mij een zeer zware klap, mede omdat mijn ouders dit niet nog een keer wilde meemaken!

Ondanks deze nare ervaring, kreeg ik de smaak toch te pakken om door te gaan met deze superhobby. Al snel stapte ik over naar de lokale omroep (HALO) in mijn geboorteplaats Harderwijk.

Regionale Radio

Een aantal jaren later, eind jaren tachtig, werd ik Radio DJ voor Radio Eemland in Amersfoort. Eveneens ben ik werkzaam geweest bij o.a. Roulette 103 in Baarn en Atlantic Hilversum.

De mooiste tijd

Radio Eemland werd dan voor mij ook de mooiste tijd van mijn leven! Door op deze populaire radiopiraat zoveel draaiuren gemaakt te hebben, heeft het me voor een groot deel ook gevormd…

“Radio Eemland 95.4 was de 24/7 omroep en het regionale radiostation vanuit De Hof in Amersfoort, dat hoog aan populariteit wist te scoren. Tussen anno 1982 tot einde 1989, werd er continu uitgezonden via 95.4 FM. Regelmatig kwamen er ontvangstberichten uit Amsterdam tot aan Nunspeet!

Bovendien waren ook Super Radio en Keistad FM jarenlang van de partij. Mede door het gedoogbeleid alsook het grote aanbod destijds van adverteerders, waren deze piraten een begrip voor Amersfoort, Eemland en Vallei!”

“Oude liefde roest niet en is daarom Radio Eemland sinds kort gewoon weer in de lucht via 95.4 FM. Nu met een website, livestream en professionele radio DJ’s uit de regio.”

Cees A. Spelt


Radiofragmenten door mijzelf… 🧐