Tekst

Tekst | Webdesign KennisbankDe leesbare tekst op een website verwijst naar de geschreven inhoud (content) die door bezoekers van de website kan worden gelezen. Dit omvat alle teksten, zoals artikelen, blogposts, productbeschrijvingen, navigatie-items en meer.

Het is belangrijk dat de leesbare tekst duidelijk en begrijpelijk is voor de doelgroep van een website. Zodat bezoekers gemakkelijk de gewenste informatie kunnen vinden en begrijpen. Daarom is het cruciaal om extra aandacht te besteden aan de leesbaarheid van de tekst.

Daarnaast is het belangrijk om voldoende relevante trefwoorden en informatie op te nemen in de leesbare tekst, om de vindbaarheid van een website te verbeteren. Dit wordt doorgaans: Zoekmachine Optimalisatie (SEO) genoemd.

SEO is een verzameling technieken en strategieën die worden gebruikt om de zichtbaarheid en rangschikking van een website te verbeteren. Het hoger te laten verschijnen in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo en vele anderen.

5 belangrijke aspecten van Zoekmachine Optimalisatie:

  1. Trefwoord Optimalisatie: Het gebruik van relevante zoekwoorden in de inhoud van de website, met inbegrip van titels, meta-beschrijvingen, koppen en de eigenlijke tekst. Dit helpt zoekmachines de inhoud van de pagina te begrijpen en te koppelen aan zoekopdrachten van gebruikers.
  2. Kwaliteitsinhoud: Het creëren van waardevolle en relevante inhoud die de behoeften van de gebruikers vervult. Zoekmachines geven de voorkeur aan inhoud van hoge kwaliteit die nuttig is voor de bezoekers van de website.
  3. Linkbuilding: Het opbouwen van links van andere websites naar de eigen website. Kwalitatieve inkomende links worden beschouwd als een teken van autoriteit en relevantie, wat de positie in zoekresultaten kan verbeteren.
  4. Technische Optimalisatie: Het optimaliseren van de technische aspecten van een website, zoals laadsnelheid, mobiele vriendelijkheid, sitemap en gestructureerde gegevens. Een goed gestructureerde en technisch gezonde website heeft meer kans om hoog te scoren.
  5. Gebruiksvriendelijkheid: Het zorgen voor een goede gebruikerservaring op de website, inclusief eenvoudige navigatie, duidelijke call-to-action, en een aantrekkelijk ontwerp.

SEO is een continu proces, omdat zoekalgoritmes regelmatig worden bijgewerkt en concurrentie in zoekresultaten voortdurend evolueert. Bedrijven en webdesigners streven ernaar SEO-strategieën te implementeren om hun online aanwezigheid te vergroten en zo meer organisch verkeer aan te trekken.

Bezoek ook: Zoekmachine Optimalisatie | Linkbuilding

Artificial Intelligence | Kunstmatige Intelligentie

De afkorting AI staat voor Artificial Intelligence, dat in het Nederlands kunstmatige intelligentie betekent. Deze kunstmatige intelligentie kan allerlei taken uitvoeren, die anders door mensen gedaan zouden moeten worden. Taken zoals: leren, redeneren, plannen en beslissen.

Het doel van Artificial Intelligence is, om computers en robots zo intelligent te maken dat ze kunnen denken en handelen als mensen. AI kan worden toegepast in een breed scala van allerlei mogelijkheden, zoals spraakherkenning, beeldherkenning, natuurlijke taalverwerking, zelfrijdende auto’s, robots enzovoort.

Zo kun je via speciale websites, (bijna) alle vragen stellen en daarvan een uniek en compleet antwoord ontvangen. Niet door mensen, maar door kunstmatige intelligentie. Wat daarom ook een handig middel is, om relevante kennis over het onderwerp van de website te vergaren.

Open AI | http://openai.com

Informatie | Webdesign Kennisbank Let op! De informatie die wordt gegeven door Artificial Intelligence, kan een aantal jaren achter lopen.

Artificial Intelligence over Webdesign Kennisbank

Artificial Intelligence | Webdesign KennisbankDe Webdesign Kennisbank is een verzameling van informatie en kennis over webdesign en gerelateerde onderwerpen, bedoeld om webdesigners en andere professionals die werken aan het maken en onderhouden van websites te helpen.

De kennisbank kan informatie bieden over onderwerpen zoals  HTML en CSS, web ontwikkeling, gebruikerservaring, toegankelijkheid, zoekmachine optimalisatie en nog veel meer.

Het kan ook tips en adviezen bevatten voor het ontwerpen van effectieve websites en het oplossen van problemen bij het maken en onderhouden van websites.

De Webdesign Kennisbank kan worden gebruikt als een bron van informatie voor mensen die nieuw zijn in webdesign, maar ook voor ervaren ontwerpers die hun vaardigheden en kennis willen verbeteren.

Veel websites en bedrijven die zich bezighouden met webdesign en ontwikkeling hebben hun eigen kennisbanken en bronnen, maar er zijn ook tal van andere online bronnen beschikbaar.

Informatie | Webdesign Kennisbank Deze 100% originele tekst werd in minder dan 15 seconden door “AI” weergegeven.

Toepassen van letterfamilies

Het is van belang in de koptekst en de overige tekst op een website, één of meerdere passende letterfamilies aan te geven in de broncode. De meeste websites verwijzen een webbrowser naar een stuk of drie verschillende letterfamilies.

Omdat bij sommige webbrowsers die niet alle letterfamilies herkennen, zo toch nog een andere letterfamilie kunnen toepassen in de HTML-code. Dit wordt meestal op volgorde van voorkeur, aangegeven in een stylesheet.

Een goed middel om letterfamilie(s) uit te kiezen, is hiervoor de KompoZer te gebruiken, maar dat kan zeker ook met diverse andere schrijfprogramma’s en webbuilders. Hieronder staan een aantal voorbeelden van letterfamilies:

Verdana: Letterfamilie van deze tekst | Calibri: Letterfamilie van deze tekst

Comic Sans MS: Letterfamilie van deze tekst | Gabriola: Letterfamilie van deze tekst

Informatie | Webdesign Kennisbank Het is mogelijk dat de mobiele webbrowser van een smartphone, geen letterfamilies herkent.

Bezoek ook: Webbrowsers

Voordelen van vetgedrukte tekst

De voordelen van vetgedrukte tekst | Webdesign KennisbankVetgedrukte tekst op een website kan verschillende voordelen hebben, afhankelijk van hoe het wordt toegepast. Hier zijn er een aantal:

Nadruk leggen: Vetgedrukte tekst kan worden gebruikt om bepaalde woorden of zinnen te benadrukken. Hierdoor kunnen belangrijke punten die opvallen en beter worden opgemerkt door de lezer. Dit is handig voor het overbrengen van cruciale informatie.

Leesbaarheid: In sommige gevallen kan het gebruik van vetgedrukte tekst de leesbaarheid verbeteren. Het kan helpen om de aandacht van de lezer te trekken.

Hiërarchie: Door gebruik te maken van vetgedrukte tekst in combinatie met andere tekststijlen (zoals normale tekst, cursieve tekst, enz.), kun je een hiërarchie creëren in de informatie. Belangrijke koppen of secties kunnen bijvoorbeeld vetgedrukt zijn, terwijl subkoppen en gewone tekst hun eigen stijl behouden.

Call-to-action: Vetgedrukte tekst kan worden gebruikt voor call-to-action (CTA) elementen, zoals knoppen of links. Hierdoor worden deze elementen opvallender en nodigen ze gebruikers meer uit om actie te ondernemen.

Stijl en ontwerp: Vetgedrukte tekst kan worden gebruikt om een bepaalde stijl of ontwerp te benadrukken. Het kan helpen bij het creëren van visuele variatie op de pagina.

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met het overmatig gebruik van vetgedrukte tekst, omdat te veel opmaak de leesbaarheid kan verminderen en afleidend kan werken.

Gebalanceerd gebruik van vetgedrukte tekst, in combinatie met andere tekststijlen, kan een effectieve manier zijn om de aandacht van bezoekers te krijgen en de gebruikerservaring te verbeteren.

Gratis ontwerpen met diverse unieke letterfamilies

Cool Text is een gratis grafische generator voor webpagina’s en overal waar je een indrukwekkend logo nodig hebt zonder veel ontwerpwerk. Kies gewoon wat voor soort afbeelding je wilt, vul daarna een formulier in en je hebt je eigen aangepaste afbeelding in een handomdraai gemaakt.

Cool Text | https://cooltext.com

Voorbeeld 1 | Webdesign Kennisbank


Meer webadressen over Tekst
Wikipedia Tekst Languagetool AV-Taaltraining
Woorden.org Tekst.nl Frankwatching
Tekst Herschrijven Encyclo.nl VRHL