Tekst

Tekst | Webdesign Kennisbank

Een “geschreven” tekst in de broncode van een webpagina verwijst naar de inhoud van deze pagina, dat is opgemaakt met HTML. De broncode is dé code die de structuur en inhoud van een webpagina beschrijft.

Wanneer een webbrowser de pagina laadt, wordt de tekst weergegeven zoals gespecificeerd in de broncode, opgemaakt met de opgegeven HTML-tags en CSS-stijlen. Deze weergegeven tekst wordt ook wel de “visuele tekst” genoemd.

Artificial Intelligence | Kunstmatige Intelligentie

Artificial Intelligence | Webdesign Kennisbank“AI” staat voor “Artificial Intelligence”, wat in het Nederlands “Kunstmatige Intelligentie” betekent.

Deze kunstmatige intelligentie kan allerlei taken uitvoeren, die normaal gesproken door mensen worden uitgevoerd.

Zoals leren, redeneren, plannen en beslissen. Het doel van Artificial Intelligence is om computers zo intelligent te maken dat ze kunnen denken en handelen als mensen.

Artificial Intelligence kan worden toegepast in een breed scala van allerlei mogelijkheden, zoals spraakherkenning, beeldherkenning, natuurlijke taalverwerking, zelfrijdende auto’s, gezondheidszorg enz.

Zo kun je via speciale websites, zoals onderaan dit artikel, (bijna) alle vragen stellen en daarvan een uniek en compleet antwoord ontvangen. Niet door mensen, maar door kunstmatige intelligentie. Wat ook een handig middel kan zijn, om aan relevante kennis over het onderwerp van de website te komen.

 Artificial Intelligence over Webdesign Kennisbank

“De Webdesign Kennisbank is een verzameling van informatie en kennis over webdesign en gerelateerde onderwerpen, bedoeld om webdesigners en andere professionals die werken aan het maken en onderhouden van websites te helpen.

De kennisbank kan informatie bieden over onderwerpen zoals webdesignprincipes, HTML en CSS, web ontwikkeling, gebruikerservaring, toegankelijkheid, zoekmachine optimalisatie en nog veel meer.

Het kan ook tips en adviezen bevatten voor het ontwerpen van effectieve websites en het oplossen van problemen bij het maken en onderhouden van websites.

De Webdesign Kennisbank kan worden gebruikt als een bron van informatie voor mensen die nieuw zijn in webdesign, maar ook voor ervaren ontwerpers die hun vaardigheden en kennis willen verbeteren.

Veel websites en bedrijven die zich bezighouden met webdesign en ontwikkeling hebben hun eigen kennisbanken en bronnen, maar er zijn ook tal van online bronnen beschikbaar, waaronder blogs, forums en online cursussen.”

(Deze informatie werd in minder dan 20 seconden vrijgegeven.)

Artificial Intelligence | www.openai.com

Houd er rekening mee dat de informatie via deze AI, vaak een aantal jaren achter kan lopen. Daarom vroeg ik Artificial Intelligence of de informatie die wordt gegeven nog wel actueel is:

“Als een AI-model zoals ikzelf wordt getraind, heeft het een kennislimiet of “cutoff”. Mijn kennis is gebaseerd op gegevens die beschikbaar waren tot september 2021.

Dit betekent dat ik geen toegang heb tot informatie of gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden na die tijd, zoals ontwikkelingen in de wereld, wetenschap, technologie, enzovoort.”


Letterfamilies Toepassen

Het is van belang in de koptekst en de overige tekst op een website, één of meerdere passende letterfamilies aan te geven. De meeste websites verwijzen een webbrowser naar een stuk of drie verschillende letterfamilies.

Omdat bij sommige webbrowsers die niet alle letterfamilies herkennen, zo nog een andere letterfamilie kunnen toepassen in de HTML-code. Dit wordt meestal op volgorde van voorkeur, aangegeven in een stylesheet.

Een goed middel om letterfamilie(s) uit te kiezen, is hiervoor de KompoZer te gebruiken, maar dat kan zeker ook met diverse andere schrijfprogramma’s en webbuilders. Hieronder staan een aantal voorbeelden van letterfamilies:

Verdana: De letterfamilie van deze tekst

Calibri: De letterfamilie van deze tekst

Comic Sans MS: De letterfamilie van deze tekst

Gabriola: De letterfamilie van deze tekst

MV Boli: De letterfamilie van deze tekst

Lucida Console: De letterfamilie van deze tekst

Informatie | Webdesign Kennisbank Het is mogelijk dat de mobiele webbrowser in een smartphone geen letterfamilies herkent.

Gratis letterfamilies ontwerpen

Cool Text is een gratis grafische generator voor webpagina’s en overal waar je een indrukwekkend logo nodig hebt zonder veel ontwerpwerk. Kies gewoon wat voor soort afbeelding je wilt, vul daarna een formulier in en je hebt je eigen aangepaste afbeelding in een handomdraai gemaakt.

Hier een paar voorbeelden:

Voorbeeld 1 | Webdesign KennisbankVoorbeeld 2 | Webdesign KennisbankDat hoeft natuurlijk niet alleen de titel van de website te zijn, daar ben je vrij in. Kies hier uit duizenden letterfamilies, vormen en kleurencombinaties.

Cool Text | www.cooltext.com