CMS

wordpress 128 125x125 - CMSContent Management Systeem

WordPress heeft als Social Media Platform, het grote voordeel om te kunnen bloggen en een blogpagina/website te beheren met een uitstekende CMS, waarmee je zelf relevante artikelen kunt publiceren.

Dat bovendien vanuit één centrale webpagina. Zo is deze pagina uitstekend toe te passen als een ‘portal’. Vervolgens kunnen de bezoekers hierop reageren (geven van feedback), door de optie ‘reacties op je website’ toe te staan.

Bloggen en Publiceren

Mede hierom is WordPress het topadres voor (gratis) bloggen en publiceren van websites. Dat en meer heeft dit Platform (gratis) te bieden, inclusief de laatste technische snufjes die dankzij de developers (ontwikkelaars) van dit populaire CMS-systeem, tot de vele mogelijkheden behoren.

Daar komt bij dat er veel thema’s wat betreft de vormgeving zijn te gebruiken, die tevens geschikt zijn voor smartphones en tablets. Behalve dat dit voor de bezoekers van je website gebruiksvriendelijker is en dus vaker bezocht zal worden.

De zoekmachines waaronder Google vinden het ook belangrijk, om tijdens het indexeren dit dan ook te registreren. Dit gebeurt om de zoekresultaten in de juiste ‘ranking’ uit te kunnen rekenen.

Waarom een HTML-Editor te gebruiken die geen vreemde dingen met je tekst gaat doen. Hiervoor zijn er verschillende programma’s gratis te downloaden en direct te gebruiken! Bezoek mijn pagina over HTML-Editors.

Er zijn veel Content Management Systemen waar je uit kunt kiezen. Diverse systemen, zoals WordPress, Joomla en Drupal zijn (gratis) te gebruiken. Maar ook betaalde systemen, met soms een beperkte gratis versie zoals Wix, SquareSpace en Jimdo zijn van de partij.

Bezoek voor meer informatie over de bovenstaande gratis systemen, mijn webpagina binnen deze kennisbank over CMS!

Beheer je Website(s) over de Wijde Wereld

WordPress werkt gewoon in je webbrowser. Dus overal waar je internet hebt, kan je jouw website, blog of webshop beheren. Het maakt dus ook niet uit wat voor computer je hebt, of dat nou een Mac, een Dell of een tweedehandse computer uit 1999 is.

Hieronder 2 screenshots van de CMS van WordPress. Deze worden weergegeven in het Engels, maar er is ook een Nederlandse versie (gratis) te downloaden.

Links de gebruikers-interface van ‘dashboard’ en rechts staan de ‘widgets’;

wordpress cms 1 crop - CMS wordpress widgets 1 - CMS
WordPress.org

WordPress.com is een verzamelnaam voor websites die gehost worden door het Platform zelf. Je kunt dan (gratis) een weblog of website bouwen en bovendien ook een domeinnaam zoals: www.jouwnaam.wordpress.com online brengen.

Koppel je Server en Domeinnaam aan een MySQL-Database

Het nadeel hiervan is wel, dat je niet alles zelf in handen hebt van wat je wel of niet kunt aanpassen en worden niet alle website-thema’s ondersteund. WordPress.org is het webadres waar je het (gratis) kunt downloaden. Dat wil zeggen, de bestanden die jouw website in zijn geheel vormen.

Deze bestanden kun je uploaden naar je eigen server en domeinnaam en koppelen aan je MySQL-Database. In dit geval draait het systeem vanaf je eigen server. Deze methode levert je bovendien ook meer mogelijkheden op, zoals het gebruiken van veel verschillende plug-ins. Overigens maakt de Webdesign Kennisbank 🎓 ook gebruik van het zelfde Content Management Systeem.

Wat mij in het bijzonder opvalt is dat binnen het CMS van WordPress er ook een aantal plug-ins (gratis) te downloaden zijn, voor het beveiligen van de website. Zie daarvoor ook in deze Kennisbank, de webpagina; Website Beveiliging.


Webdesign Kennisbank | Educatieve Webdesign Wegwijzer

Bezoek ook deze pagina’s in de Kennisbank over Webdesign;

Bezoek ook deze pagina’s binnen de Webdesign Kennisbank;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinCheck Our Feed