HTML-Editors

Blog > Kennisbank > HTML > HTML-Editorsbegin met een HTML Editor - HTML-Editors

HTML-Editors betekende voor mij al snel de start van mijn Webdesign Opleiding, de basisbegrippen voor het schrijven van codes te verkennen met de HTML-Kit.

Omdat HTML één van de meest gebruikte opmaaktalen voor het bouwen van websites is, kan het geen kwaad om hier wat meer kennis over te hebben.

Hoe vindt je het als er editors bestaan waarmee jij de HTML-codes kunt verbeteren… of waarmee je er minimaal voor kunt zorgen dat je code geen fouten bevat?

Controlerende Revisor

Voor iemand die dagelijks blogartikelen schrijft, is het een zegen om een revisor te hebben die controleert of alles er goed uitziet voor de lezer. Een HTML-Editors kun je beschouwen als je revisor, een controle waarop je kan vertrouwen en die een hoop gemak biedt.

Zelfs een meester in coderen maakt wel eens een tikfoutje, na een hele dag code schrijven. Zo’n editor helpt je bij het ondervangen van fouten, zodat je niet handmatig honderden regels code langs hoeft te gaan om te zien waar het nou exact fout ging!

Hoewel we ons specifiek bezighouden met de manier waarop HTML-Editors omgaan met de broncode, zijn er veel editors die ook andere programmeer-talen aankunnen. Zoals CSS of PHP, zodat je over meer mogelijkheden beschikt, wanneer je je graag wilt ontwikkelen in het Webdesign vakjargon.

HTML-Kit Editor

De HTML-kit is zo ongeveer de meest simpele webbuilder waarmee je zelf de codes kan schrijven. Dat is al mogelijk met het schrijfprogramma Kladblok, al zul je dan wel iedere code zelf moeten schrijven. Dit programma helpt je voor het gemak hier zelf al mee, door deels diverse ingewikkelde codes alvast voor je aan te maken.

Dit is ook het principe van de meeste webbuilders en editors. De beste manier om een webpagina te schrijven is om deze zowel in de broncode, als in een W.Y.S.I.W.Y.G-editor tegelijk in één programma te Ontwerpen. Namelijk in de interface van een editor met tegelijk toegang tot de codes in een bronpagina.

KompoZer Editor

Mede daarom is de KompoZer een aanrader, omdat je met deze editor, naast knippen en plakken in het W.Y.S.I.W.Y.G-gedeelte, ook de broncode kan wijzigen en aanpassen. In het W.Y.S.I.W.Y.G-gedeelte zie je de opmaak zoals deze wordt weergegeven op de webpagina en staat voor; What You See Is What You Get.

Nog een goede reden om onder de onderstaande editors te kiezen! Ze zijn gratis te downloaden en direct te gebruiken! Wanneer je dat doet met de KompoZer, zul je gaan ontdekken dat je hiermee gemakkelijk diverse codes kan aanmaken. Deze kun je dan opslaan als HTML-document, om vervolgens te implanteren in de editor van het CMS-systeem.

Verder kun je met de KompoZer ook éénvoudig en volledige tabellen maken. Er is zelfs een optie om automatisch een CSS bij te houden. Met behulp van de knop ‘bekijken’, is direct het resultaat van de webpagina met een webbrowser te controleren.

Hieronder staan de gebruikers-interfaces van HTML-Kit en KomPozer;
html kit 2 crop - HTML-Editors kompozer 1 crop - HTML-Editors
HTML-Kit KompoZer

Bezoek ook deze pagina’s over HTML;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.