Blog

De Kennisbank over de Wijde Wereld van Webdesign!

Educatieve Webdesign Wegwijzer | Webdesign KennisbankWebdesign Kennisbank 🎓 is de bron van informatie voor zowel jong als oud, beginners en gevorderden, bestemd voor hobby, studie en/of beroep! Het vakjargon Webdesign 🌎 is nu een belangrijk en veelzijdig fenomeen op het internet, waar je gewoon niet meer om heen kan!

Daarom is deze website als Kennisbank en Wegwijzer in één ontwikkeld, dat je een aardig beeld geeft… Lees Meer »


Even Voorstellen…

Webdesign Kennisbank | Educatieve Wegwijzer van Cees SpeltCees Spelt 🧐 is mijn naam en een aantal jaren geleden ben ik mij in het maken van websites gaan verdiepen. Met Cornelis Webdesign Amersfoort 🎨 (NonProfit) heb ik toen mijn eerste website gepubliceerd.

Dit omdat ik graag actief wilde zijn als webdesigner. Daaruit voortvloeiend werd deze educatieve website, de Webdesign Kennisbank 🎓 geboren als mijn eigen platform… Lees Meer »


Webdesign > HTML > Kleurcodes

Kleurcodes | Webdesign Kennisbank

Kleurcodes van HTML maken het mogelijk, zelf alle mogelijke kleuren toe te kunnen passen. Want het internet zou toch te saai zijn, als er voor tekst en allerlei andere elementen in het ontwerp geen enkele kleur uitgekozen kon worden.

Zo is het mogelijk om o.a. de achtergrondkleur van je website in te stellen en letterfamilie in de tekst aan te geven… Lees Meer »


Webdesign > Ontwerpen

 Ontwerpen | Webdesign KennisbankOntwerpen heeft in de praktijk, echter niet alleen te maken met de huisstijl van het bedrijf en het gekozen lettertype. Het is een begrip dat veel meer omvat dan dat alleen.

Het ontwerp moet ervoor zorgen dat een bezoeker vanuit zijn of haar eigen intuïtie uitkomt… Lees Meer »


Webdesign > JavaScript

 JavaScript | Webdesign Kennisbank

JavaScript is een programmeertaal die veel gebruikt wordt om webpagina’s interactief te maken en om webprogramma’s mee te maken. Het uitzetten (uitschakelen) van dit script wordt daarom niet aangeraden.

Het is de gescripte programmeertaal die voor websites worden gebruikt. Door het gebruik van het script... Lees Meer »


Webdesign > CSS

CSS | Webdesign Kennisbank

CSS staat voor Cascading Style Sheets en is een extra document dat is opgenomen binnen een website, met talrijke functionele eigenschappen. Exclusief uitgevonden om de vele opmaakstijlen, vanuit één CSS-document, gemakkelijk en compleet aan te duiden.

Deze stijlen bestaan uit o.a. letterkleur, letterfamilie, achtergrond, tabellen, afbeeldingen, hyperlinks enzLees Meer »


Internet Marketing > Marketing Campagne

Marketing Campagne | Webdesign Kennisbank

Marketing Campagne is de term waarbij de optelsom van alle marketing activiteiten voor verkoop via het internet, de doorslag geeft. LinkedIn is een goed voorbeeld van een zakelijk en loopbaan gerichte Social Media Platform.

Een doeltreffende methode, om zo binnen een opgebouwd netwerk, regelmatig nieuwe artikelenLees Meer »


WebbrowsersResponsive Webdesign

Responsive Webdesign | Webdesign KennisbankResponsive Webdesign wil zeggen, dat de website zo is ontwikkeld dat de webpagina’s mee veranderen met de resolutie van de webbrowsers.

Dit is gemakkelijk door een webdesigner zelf uit te testen, als je een website gaat controleren op eventuele fouten in de weergave… Lees Meer »


Webdesign > HTML > Hyperlinks

Hyperlinks | Webdesign KennisbankHyperlinks (of kortweg links), in het Nederlands; verbindingen of koppelingen genoemd, is een computer- en internetterm, die duidt op een verwijzing (referentie) in de hypertekst van een website.

Deze kan de gebruiker dan volgen om naar een ander webadres te surfen. Een hyperlink is… Lees Meer »


Webdesign > Website Beveiliging

Website Beveiliging | Webdesign KennisbankWebsite beveiliging is momenteel een hot item aan het worden, omdat de consequenties van een slecht beveiligde website behoorlijk groot kunnen zijn voor alle betrokkenen.

Ook al denk je er misschien niet direct aan als je net een website gebouwd hebt, maar een website moet je wel goed beveiligen. Niet alleen voor jezelf, maar ook… Lees Meer »


Volg de Educatieve Webdesign Wegwijzer óók op Social Media!

Webdesign Kennisbank | Facebook Webdesign Kennisbank | Twitter
Webdesign Kennisbank | Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.