HTML


Wat is HTML?

HTML | Webdesign KennisbankHTML staat voor; Hyper Text Markup Language. Het is oorspronkelijk bedoeld om met hypertekst en hyperlinks, het totale globale netwerk te ondersteunen. Dat betekend dat documenten en bestanden verbonden zijn met snelkoppelingen.

Daarnaast is het een opmaaktaal voor Webdesign zoals vele andere, voor het benadrukken van de uitvoering op een website. Door een website met diverse Webbrowsers te gaan vergelijken, kan een website-ontwerp worden getest.

Dit om uiteindelijk een website af te leveren, dat door de verschillende Webbrowsers juist wordt geïnterpreteerd.

Verschillende Tags

Elke markering in de HTML-opmaaktaal wordt in het Engels een tag genoemd. De afgelopen jaren, is dan ook het aantal verschillende HTML-tags die te gebruiken zijn enorm uitgebreid. Om te voorkomen dat hierdoor interpretatie problemen ontstaan, heeft het World Wide Web Consortium (W3C) aanbevelingen opgesteld.

Dit houdt in dat op deze officiéle website te lezen is, welke tags er geldig zijn en hoe ze moeten worden geïnterpreteerd.

Een Website Opslaan

Een website kan in zijn geheel worden opgeslagen op een opslagmedium als bijvoorbeeld een USB-stick of harde schijf. Deze documenten hebben over het algemeen de extensie: .htm of .html. Daarbij blijft het zo, dat HTML niet ontworpen is voor willekeurige grafische gebruikersomgevingen.


HTML-Editors

Wat is een HTML-Editor

HTML-Editors | Webdesign KennisbankHet werken met HTML-Editors betekende voor mij al snel de start van mijn Webdesign Opleiding. Daarbij maakte ik handig gebruik van de HTML-Kit om de basisbegrippen voor het schrijven van codes te verkennen.

Omdat HTML één van de meest gebruikte opmaaktalen voor het bouwen van websites is, kan het geen kwaad om hier… Lees Meer »


HTML-Kleurcodes

Kleuren Toepassen

 Kleurcodes | Webdesign KennisbankHTML-Kleurcodes maken het mogelijk, zelf alle mogelijke kleuren toe te passen. Want het internet zou toch te saai zijn, als er voor tekst en allerlei andere elementen in het ontwerp geen enkele kleur uitgekozen kon worden.

De gekozen kleuren op een website kunnen bezoekers aantrekken of juist afstoten. Door gebruik te maken van een goede… Lees Meer »


Hyperlinks

Wat zijn Snelkoppelingen?

Hyperlinks | Webdesign KennisbankHyperlinks (of kortweg links), worden in het Nederlands verbindingen of koppelingen genoemd. Deze computer- en internetterm, duidt op een verwijzing (referentie) in de hypertekst van een website.

Deze kan de gebruiker dan volgen om naar een ander webadres te surfen. Een hyperlink is vaak een stukje tekst… Lees Meer »


Elementen en Attributen

Wat zijn Elementen?

Hyperlinks | Webdesign KennisbankElementen bestaan meestal uit tweetallen: een deel dat het element activeert en een deel dat de activering weer beëindigt. Zowel de activering (ook wel start-tag genoemd) als de beëindiging (end-tag) beginnen met het teken < en eindigen met het teken >.

Tussen deze tekens staat de naam van het element, of een afkorting daarvan. Dus tussen de activering… Lees Verder »

Categoriën in dé Kennisbank over Webdesign